Romige ovenschotel met asperges en hamblokjes

Asperges ovenschotel

gesponsord artikel

Nu de asperges volop verkrijgbaar zijn moeten we onze kans pakken en genieten van het witte goud van het zuiden. Vandaag deel ik een topper van een romige ovenschotel met asperges.

Ovenschotels zijn lekker en makkelijk dus waarom zou je asperges niet eens verwerken in een romige ovenschotel? Het is weer eens wat anders!

De asperges liggen op een bedje van aardappel en MAGGI saus voor asperges welke ik heb aangevuld met lente ui, tomaat en hamblokjes. Zo wordt de schotel mooi romig. De asperges top ik af met een laagje oude kaas welke ik gratineer in de oven. Extra lekker!

Ovenschotel met gegratineerde asperges

Gegratineerde asperges met ham uit de oven

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen

  • 500 gram witte asperges
  • 1 pakje MAGGI Saus voor asperges
  • 600 gram gekookte aardappels
  • 200 gram hamblokjes
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 100 gram oude kaas, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Schil de asperges, verwijder het uiteinde kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar.

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de hamblokjes, lente ui en tomatenblokjes door de saus.

Stamp de aardappelen fijn en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de saus over de aardappelen en leg hier de gekookte asperges op. Top de schotel af met geraspte kaas.

Bak de schotel 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Walter says

    Gisteren geprobeerd; niet slecht; wel wat meer kaas gebruikt; thks

  2. Geert says

    Waar is de Maggi democratie bij Brenda kookt gebleven???????????

  3. toine says

    Jouw recept witlof ovenschotel, heb ik een tijdje geleden gemaakt.(heerlijk)
    Toen het aspergetijd werd, de witlof vervangen door asperges.(heerlijk)
    Dit lijkt er wel heel veel op alleen de maggi saus is extra.
    Ik hou het toch maar op het recept zonder de maggi.

  4. Ria says

    Heerlijk,Geweldig,Heerlijk

  5. Netty says

    Wat was dit een heerlijk recept. Asperges maar zo totaal anders en zo gemakkelijk als je gasten hebt.