Ga naar de inhoud

Wilde Alaska zalm met citroen, mozzarella en tomaatjes

Vandaag heb ik een lekker gerechtje met vis voor jullie klaar staan. Wilde Alaska zalm met citroen, mozzarella en tomaatjes. Vis is lekker en gezond. Eigenlijk zou ik het vaker moeten eten, ik vind het namelijk écht lekker. Als ik uiteten ga kies ik daarom 9 van de 10 keer voor een visgerecht, in plaats
Delen op

Wilde Alaska zalm met citroen, mozzarella en tomaatjes

Wilde alaskaanse zalm met citroen en mozzarella_logo

gesponsord artikel

Vandaag heb ik een lekker gerechtje met vis voor jullie klaar staan. Wilde Alaska zalm met citroen, mozzarella en tomaatjes.

Vis is lekker en gezond. Eigenlijk zou ik het vaker moeten eten, ik vind het namelijk écht lekker. Als ik uiteten ga kies ik daarom 9 van de 10 keer voor een visgerecht, in plaats van vlees.

Maar hoe weet je of de vis die je koopt duurzaam is? Hiervoor kun je de VISwijzer app (tip!) gebruiken maar wist je dat het heel gemakkelijk is om voor een duurzame vis te kiezen? Als je namelijk voor vis uit Alaska kiest weet je zeker dat het duurzaam is. Alle vis uit Alaska wordt duurzaam gevangen. Dus als er op de verpakking staat dat de vis uit Alaska komt weet je zeker dat je een duurzaam visje aan de haak geslagen hebt.

De vis afkomstig uit de heldere wateren van Alaska wordt tot ‘ s werelds beste vis gerekend. De vis bevat geen toevoegingen, het water is niet vervuild en de vis is alleen gevoed met natuurlijk voedsel. Een hele goede keuze dus! De vis uit Alaska is breed verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, op de verpakking staat vermeld waar de vis vandaan komt.

Een van de soorten vis afkomstig uit de wateren van Alaska is de wilde zalm. En daarom deel ik hier vandaag een lekker receptje mee. Ik verwarmde de zalm in de oven en bracht het op smaak met citroen. Daarbij een beetje mozzarella en tomaatjes en je hebt in een handomdraai een heerlijk receptje op tafel staan.

Zalm met citroen en mozzarella

Wilde Alaska zalm met citroen, mozzarella en tomaatjes

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen, bijgerecht

  • 4 wilde Alaska zalmfilets, ontdooid
  • 1 bol mozarella
  • 6 schijfjes citroen
  • handje cherry tomaatjes (in verschillende kleuren)
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • zout en peper

Bereiding:

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.

Dep de zalmfilets droog en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout.
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de zalmfilet. Leg hier de schijfjes citroen omheen. Halveer de cherry tomaatjes en leg deze over en om de zalmfilets. Snijd de basilicum in stukjes en strooi dit over de ovenschaal.

Verwarm de zalmfilets 20 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn en de mozzarella is gesmolten.

Serveer de zalmfilets bijvoorbeeld met aardappelschijfjes en een groene salade.

Dit artikel is een samenwerking met Alaska Seafood Marketing Institute, lees mijn disclaimer

2 reacties

Silvia

Vrijdag meteen gemaakt, had net zalm gehaald op de markt en de rest in huis. Was echt een prima combinatie. Lekker fris door de citroen en heerlijk met de mozzarella, basilicum en tomaatjes erbij!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je hem meteen hebt gemaakt Silvia, goed om te horen dat het in de smaak viel!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op