Carpaccio pastasalade

Pastasalade met carpaccioVandaag gaan we voor een lekker snel recept met een twist. Een Carpaccio pastasalade. Een pastasalade met carpaccio dus.

Ik houd van carpaccio maar bestel het bijna nooit als we in een restaurant eten. Ik wil namelijk graag nieuwe dingen proberen en een carpaccio is inmiddels niet zo nieuw meer. Thuis eet ik niet zo snel een traditionele carpaccio omdat we niet vaak aan voorgerechten doen. Daarom deel ik vandaag een lekkere oplossing voor iedereen die ook van carpaccio houdt. Een lekkere maaltijdsalade met carpaccio. Lekker als lunch of als avondmaaltijd.

De ingrediënten van een carpaccio variëren, bij ieder restaurant is de carpaccio anders. Dit kan tot een teleurstelling leiden. Zo heb ik eens een carpaccio geserveerd gekregen met alleen een paar kappertjes en 3 snippers parmezaanse kaas er op. Wat mij betreft moet een carpaccio salade goed gevuld zijn en dat is bij deze maaltijdsalade van pasta met carpaccio goed gelukt.

De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door snippers oude kaas. Dit is extra lekker met de zongedroogde tomaatjes, rucola en kappertjes. En door de dressing te mengen met de pasta is deze ook goed op smaak.

 

Carpaccio met pasta

Carpaccio pastasalade

Carpaccio pastasalade

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 2 personen

Carpaccio pastasalade

Ingrediënten:

  • 1 pakje carpaccio vlees (circa 100 gram vlees)
  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • halve eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels snippers oude kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  2. Meng de witte wijn azijn met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd (of scheur) het carpacciovlees in grove stukken.
  4. Meng de gekookte pasta met de dressing, roer dit goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is.
  5. Voeg vervolgens de rucola, het carpaccio vlees, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas toe. Meng dit door elkaar en bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.
https://www.brendakookt.nl/2016/05/31/carpaccio-pastasalade/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Anne says

    Wauw, dit lijkt me echt top. Pasta met carpaccio!

  2. Iris says

    Oee dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker voor mijn zus maken als ze weer een keer thuis is. Zij is dol op pasta én carpaccio dus dit is wel een goude combinatie!

  3. Heike says

    Dat ziet er lekker uit en ga het zeker snel proberen!!

  4. Maria says

    Vandaag gemaakt. Heerlijke combinatie. En snel op tafel!

  5. Monique says

    Beste Brenda, wat een fantastisch recept. Maak het vanavond voor de tweede keer. Echt heel lekker!!

  6. Inge Hindriks says

    Heel erg lekker en snel op tafel. Mijn kinderen van 12 en 14 vonden deze salade ook heerlijk!

  7. Inge says

    Lekker hoor! Ik heb de kappertjes alleen ingewisseld voor cherry tomaatjes :P

  8. Danielle says

    Beste Brenda! Wat lijkt mij dit heerlijk! Ik vraag me alleen af of je dit een avond van te voren al kan maken?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Danielle, in dat geval zou de pastasalade een dag van te voren voorbereiden, maar het vlees op het laatste moment toevoegen.

  9. Rita Molendijk says

    Hai,
    Lijkt me lekker…..Maar kan ik de kappertjes nog vervangen voor iets anders?
    Alvast bedankt
    Groetjes Rita

  10. Jeroen says

    Ziet er heerlijk uit en ben zeker van plan dit te gaan bereiden. Misschien een tip voor de volgende keer.. ik ben student en zou een soort prijsopgave bijzonder handig vinden.

    • Brenda Kookt says

      Hi Jeroen, ik kan me voorstellen dat dat handig is. Echter kan ik niet voor ieder recept opzoeken wat de kosten zijn. Uiteraard scheelt het ook waar je je boodschappen haalt.

  11. Marieke says

    Heerlijk! Vandaag voor ’t eerst gemaakt, nog wat cherry tomaatjes en komkommer toegevoegd. Absoluut een blijvertje.