Tonijn met bami

Verse tonijn met groenten en bami

Vandaag gaan we voor bami en tonijn. Misschien is dit op het eerst gezicht een vreemde combinatie, maar ik kan je zeggen dat dit verrassend goed uitpakte. En daarom moet ik dit recept ook zeker met jullie delen. Tonijn met bami.

Dit was een gevalletje his and hers. De gegrilde tonijn die ik van Directlyfrom ontving wilde ik avocado en sushirijst combineren (zie dit lekkere recept). Maar ik wist dat ik mijn Mr. daar niet gelukkig mee ging maken. Dus moest ik voor hem iets anders lekkers maken. En dat werd deze snelle bami. Een lekkere combi met de verse tonijn.

Dit is een makkelijke maaltijd die lekker licht. Met een warme dag is dit ook zeker lekker.
Lekkere makkelijke maaltijd. En lekker licht. ideaal ook met warme dagen.

Tonijn met bami

Tonijn met bami

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 nestjes bami
  • 2 moten verse tonijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel soyasaus (plus extra voor bij het serveren)
  • 3 eetlepels sesamzaadjes (mix van bruin en zwart)
  • 1 grote wortel
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel ketjap
  • peper

Bereiding:

Bereid de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de wortel in plakjes, de prei in ringetjes en de paprika in reepjes. Bak de wortel in een koekenpan of wok met olie aan en zet het vuur lager. Voeg de prei en paprika toe en laat dit op middel-hoog vuur garen. Breng de groenten op smaak met ketjap en een beetje peper.

Meng olijfolie met sojasaus. Wrijf de tonijn met dit mengsel in en dep het hierna in een bord met daarop de sesamzaadjes. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de verse tonijn aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Of langer als je hem liever doorbakken eet.

Meng de gekookte bami met de groenten en serveer dit met de tonijn.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *