Tagliatelle met zalm en ei

Pasta met zalm en ei

Een lekker zonnig pastagerecht. Dat is het recept dat ik vandaag heel graag met jullie wil delen. Een tagliatelle met gerookte zalm en een zacht eitje.

Zelf sta ik deze weken fulltime in de keuken, maar voor iedereen die daar geen tijd (of zin) in heeft tip ik deze snelle pasta.  Ik ben fan van dit soort gerechtjes. Deze pasta draai je super snel in elkaar. Zelfs als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. En het is écht lekker.

Dit pastagerecht is lente op je bordje, lekker zonnig. Zachte vers gekookte tagliatelle met slierten gerookte zalm, doperwtjes, Parmezaanse kaas, rucola en tot slot een lekker zacht eitje waarbij de dooier uitloopt. Loopt het water je al in de mond?

Zomer pasta met zalm en ei

Tagliatella met zalm en een gepocheerd eitje

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram tagliatella
  • 100 gram doperwten
  • 2 eieren
  • 120 gram gerookte zalm
  • 2 handen rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Kook de tagliatelle beetgaar is ruim water en giet het hierna af. Verwarm de doperwtjes 5 minuten in kokendheet water.

Kook de eieren 3 minuten, zodat ze nog zacht zijn van binnen.

Snijd de gerookte zalm in grove stukken.

Meng de tagliatella met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng met de stukken zalm, doperwtjes, rucola en parmezaanse kaas.

Verdeel de pasta over de borden en leg hier het gepelde gekookte ei op.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bianca Schrijft says

    Zelf ben ik al een tijdje opzoek naar een bepaald recept voor Tagliatelle met zalm, maar dit is ook weer een manier waarvan ik denk: ‘Toch maar eens uitproberen.’ Dank je wel voor de tip.

  2. Marlies says

    Zelfs op de vroege ochtend heb ik hier wel zin in!

  3. Iris says

    Heerlijk, we hebben gesmuld!