Groene salade met gerookte kipfilet

Groene salade met kipfilet

Sinds een paar weken ben ik weer into de salades bij de lunch. Dit komt doordat het zonnetje weer regelmatig schijnt, ik krijg hierdoor echt zin om salades te eten, jullie ook? Vandaag deel ik een lekkere frisse groene salade met gerookte kipfilet.

Het is dat ik mezelf vaak niet de tijd geef om een salade te maken, dan ga ik toch weer voor een boterham. Maar anders zou ik op dit moment iedere dag lunchen met een salade als deze. De salade is lekker fris en goedgevuld. Hierdoor is het ook zeker voldoende als maaltijdsalade. Bij de lunch of avondmaaltijd. Lekker met avocado, kipfilet en een gekookt eitje.

Salade met kipfilet en avocado

Groene salade met gerookte kipfilet

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 1 portie:

 • 2 grote handen gemengde sla (ik nam een rucola melange)
 • 6 plakjes gerookte kipfilet
 • 1 ei
 • halve avocado
 • 1/4 van een komkommer
 • 3 eetlepels yoghurt
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel agavesiroop (of honing)
 • 1,5 eetlepel pijnboompites
 • peper en zout

Bereiding:

Kook het ei kokend water in 5 minuten hard. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie).

Meng de yoghurt met citroensap, agavesiroop en peper en zout.

Snijd de halve avocado in plakken en de gerookte kipfilet en komkommer in stukjes. Snijd het gekookte ei in partjes.

Meng de yoghurtdressing door de sla en verdeel dit over een bord. Verdeel hier de stukjes komkommer, gerookte kipfilet, avocado en ei over. Besprenkel de salade tot slot met geroosterde pijnboompitjes.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Kelly says

  Ik ben dol op salades met kip, ziet er lekker uit!

 2. Sabrina says

  Als ik zo lees wil ik de dressing uitproberen……

 3. Wil says

  Heerlijk voor een snelle en super lunch, leve de zomer en salades

 4. Karen says

  De groene salade met gerookte kip was heeeeeerlijk! Yum!