Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer

Tonijn met avocado en sushirijst

Tijd voor een lekker licht en fris gerechtje. Verse tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer.

Met de temperaturen van de afgelopen week eet ik het liefst lichte maaltijden. En van mij hoeft het ook allemaal niet zo warm. Daarom vandaag deel ik vandaag een lekker fris gerechtje, ideaal bij deze temperaturen.

Als we tonijn eten ga ik eigenlijk altijd voor tonijn uit een blikje. Zonde want verse tonijn is ook ontzettend lekker. En daarom vond ik het tijd voor een receptje met verse tonijn op het blog.

Het resultaat is een lekker fris gerechtje met sushirijst. Het heeft wel iets weg van een deconstructured sushi gerecht. Sushi, maar dan alle componenten apart in plaats van samen in een rolletje gerold. Lekker makkelijk, en bijzonder smakelijk.

Deconstructured sushi met tonijn en avocado

Tonijn met sushirijst, avocadocreme en komkommer

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram sushirijst
  • 2 moten verse tonijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel soyasaus (plus extra voor bij het serveren)
  • 3 eetlepels sesamzaadjes (mix van bruin en zwart)
  • halve komkommer
  • 1 theelepel suiker
  • 40 ml rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 avocado
  • klein beetje wasabi
  • peper en zout

Bereiding:

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Meng de rijst hierna met een theelepeltje suiker en 20 ml rijstazijn.

Schaaf de komkommer in fijne plakjes, dep ze droog met keukenpapier en meng het met 1 theelepeltje suiker en 20 ml rijstazijn. Laat dit even staan.

Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng dit met een klein beetje wasabi, peper en zout.

Meng olijfolie met sojasaus. Wrijf de tonijn met dit mengsel in en dep het hierna in een bord met daarop de sesamzaadjes.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de verse tonijn aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Of langer als je hem liever doorbakken eet.

Serveer de tonijn met de sushirijst, komkommer en een toef avocadocreme. Het is ook lekker om er ee beetje sushi gember bij te eten.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Cheese and Chinese says

    Jammie, van die licht gegrilde verse tonijn is toch wel echt mijn favoriete manie van bereiden!

  2. Tilly says

    Ohh, dit ziet er lekker uit, was net op zoek naar iets lekkers voor dit pinksterweekend, jammie.

  3. JaimysKitchen says

    Haha, wat leuk, toen ik de foto zag dacht ik aan deconstructed sushi, en dat las ik ook terug. Lijkt me echt heel lekker en het is echt onwijs fotogeniek!