Ga naar de inhoud

Couscous met paprikastoof en worstjes

Lekker hoeft niet moeilijk te zijn daarom deel ik vandaag weer een lekker makkelijk en snel receptje met jullie. Couscous met paprikastoof en worstjes it is! Hebben jullie ook zo genoten van het lange zonnige weekend? Voor mij voelde het als vakantie. En dat terwijl ik tussendoor ook nog gewerkt heb. Zo lang het mooi
Delen op

Couscous met paprikastoof en worstjes

Couscous met paprika en worstjes

Lekker hoeft niet moeilijk te zijn daarom deel ik vandaag weer een lekker makkelijk en snel receptje met jullie. Couscous met paprikastoof en worstjes it is!

Hebben jullie ook zo genoten van het lange zonnige weekend? Voor mij voelde het als vakantie. En dat terwijl ik tussendoor ook nog gewerkt heb. Zo lang het mooi weer is moeten we daar optimaal van genieten, vind je ook niet? Dus ga in je pauze lekker naar buiten al is het maar voor 5 minuten.

Deze couscous met paprikastoof en worstjes is een lekker licht en zonnige receptje. Eentje die buiten in de tuin zeker gegeten mag worden.

Stiekem is dit een restjes-recept. Een freestyle recept gemaakt van dat wat er nog in mijn koelkast lag. Hoofdingredient was de stoplicht-verpakking paprika die echt op moest. Het leek me leuk deze keer niet paprika voor er bij te gebruiken, maar als hoofdingredient. Samen met ui, tomaat en champignons maakte ik er een lekker stoofgerechtje van. Samen met couscous en worstjes een heerlijke maaltijd.

Paprikastoof met worstjes en cousscous

Couscous met paprikastoof en worstjes

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 3 paprika’s (ik nam 3 verschillende kleuren)
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 150 gram champignons
  • peper en zout
  • 6 kleine chipolata worstjes
  • 150 gram cousscous
  • olijfolie op in te bakken

Bereiding:

Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een koekenpan met olie de chipolata worstjes gaar.

Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Bak dit in een koekenpan met een beetje olie aan. Snijd de tomaten in blokjes, voeg dit bij de ui en bak mee. Snij de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes en laat dit op zacht vuur mee stoven in de koekenpan.

Serveer de paprikastoof met couscous en de gebakken worstjes.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op