Pasta met kip en zwarte bonen erbij



Zwarte bonen pasta

Gesponsord artikel

Vandaag heb ik een pastarecept met bonen erbij voor jullie. Lekker met groenten en kip, en zwarte bonen.

Jullie hebben vast wel gezien dat Herman den Blijker ons allemaal wil helpen om meer bonen te eten. Daarom heeft hij mij namens HAK tot ambassadeur van de zwarte boon benoemd. Herman heeft mij gevraagd om mijn boon (de zwarte boon) in de spotlight te zetten. Waarom? Omdat bonen hartstikke lekker en gezond zijn!

Desalniettemin vinden veel Nederlanders het lastig om bonen vaker op tafel te zetten. Ik moet toegeven dat ik me hier zelf ook schuldig aan maak. Wij eten ook te weinig bonen. Daar gaat nu verandering in komen, ik ga de uitdaging aan, de komende maanden doen we vaker bonen erbij.

Bean Box Hak

Om me op weg te helpen stuurde Herman mij de Bonen Box toe. Een box met alle ingrediënten om met de zwarte boon aan de slag te gaan.

En dat is geen probleem, want zwarte bonen zijn lekker, bevatten veel vezels en eiwitten en kunnen heel goed in zowel koude als warme gerechten worden verwerkt. HAK heeft onlangs 4 soorten bonen in stazak geïntroduceerd. Deze bonen bevatten geen conserveringsmiddelen en kunstmatige toevoegingen en zijn in het zakje gaar gestoomd. Hierdoor behouden ze hun pure smaak en hebben ze een lekkere bite. Je hoeft de bonen niet te koken of te verwarmen of af te gieten voor je ze aan een gerecht toevoegt. Ze zijn direct klaar voor gebruik.

Ik ga de komende maanden laten zien dat het lekker en ontzettend gemakkelijk is om bonen vaker toe te voegen aan de maaltijd. Vandaag door mijn zwarte bonen toe te voegen aan een snelle pastasaus. Pasta met tomatensaus, kip en zwarte bonen erbij.

Pasta met kip en zwarte bonen

Pastasaus met kip en zwarte bonen

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (penne)
  • 1 zakje  HAK zwarte bonen in stazak
  • 350 gram kippendij filets
  • 450 gram macaroni groenten
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gram)
  • 150 ml water
  • 1 theelepel oregano
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Kook de pasta gaar in ruim water en giet het hierna af.
Snijd de kippendij filets in blokjes en bak dit in een koekenpan (of wok) met een scheutje olijfolie aan.
Voeg de macaroni groenten toe en bak dit 5 minuutjes mee. Voeg hierna de tomatenblokjes en water toe, samen met de oregano en zout en peper. Laat dit 15 minuten of zacht vuur pruttelen.
Voeg op het laatste moment de zwarte bonen toe en roer deze door de pastasaus. Serveer de saus met gekookte pasta.

Dit artikel is een samenwerking met HAK, lees mijn disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd waar jullie de bonen allemaal mee combineren

  1. Tanja says

    Inderdaad een snelle pasta, ik zou er een teentje geperste knoflook door doen en gerapde kaas erbij. Ik eet iedere week 1 of 2 keer bonen. Sperciebonen, tuinbonen, witte bonen met snijbonen maar het lekkerste vind ik bruine bonen met uitgebakken magere spekjes en gesnipperde rauwe ui Mmmm
    En door verschillende kruiden te gebruiken smaken de bonen telkens weer anders :-)