Ga naar de inhoud

Pita met vis in een korstje

Het is een beetje een gekke week zo met een vrije Koningsdag zo in het midden van de week. Maar hierdoor is het extra snel weer weekend, of misschien vier je de komende week wel vakantie? Daarom deel ik vandaag alvast een lekker weekend (of vakantie-)receptje met vis. Pitabroodjes gevuld met met vis met een krokant
Delen op

Pita met vis in een korstje

Pitabroodje met krokante vis

Het is een beetje een gekke week zo met een vrije Koningsdag zo in het midden van de week. Maar hierdoor is het extra snel weer weekend, of misschien vier je de komende week wel vakantie? Daarom deel ik vandaag alvast een lekker weekend (of vakantie-)receptje met vis. Pitabroodjes gevuld met met vis met een krokant korstje en citroenmayonaise. Lekker!

Pitabroodjes met shoarma kennen we allemaal. Dat is lekker. Maar natuurlijk kun je het pitabroodje vullen met nog veel meer lekkere dingen. Wat dacht je van een lekker stukje vis?

Het resultaat is een lekker makkelijk, fris en smaakvolle hap. En dat komt altijd wel van pas toch?

Pita vis

Pita met vis in een korstje

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 pitabroodjes:

  • 4 pitabroodjes
  • 2 pangafilets (ontdooid)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels panco (of paneermeel)
  • snuf paprika poeder
  • peper en zout
  • 4 eetlepels mayonaise
  • halve citroen
  • olie om in te bakken
  • 2 handjes gemengde sla
  • geroosterde pijnboompitjes

Bereiding:

Verwarm olie in een koekenpan. Meng de panko met een beetje peper, zout en paprikapoeder en verdeel dit over een diep bord. Klop het ei los en giet dit in een ander diep bord, verdeel in een derde bord de bloem.

Snijd de pangafilets in grove stukken. Haal ze door de bloem, het ei en vervolgens door de panko. Bak de gepaneerde stukken vis aan in de koekenpan tot de vis gaar is en ze een mooi krokant korstje hebben.

Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng de mayonaise met 1 theelepel citroenrasp en 1 theelepel citroensap.

Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of oven.

Beleg de pitabroodjes met citroenmayonaise, een beetje sla, krokante panga en pijnboompitjes.

P.s. op de foto heb ik mini pitabroodjes gebruikt. De hoeveelheden in het recept zijn bestemd voor 4 pitabroodjes met normaal formaat. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op