Stamppotje van zoete aardappel met spinazie en chorizo

Zoete aardappel stamppot met spinazie

Op een regenachtige dag maakte ik vorige week restjes uit de koelkast op. Ik had trek in iets warms en echte comfortfoood. En in dat geval kwam ik toch weer uit op een stamppotje. Deze keer met restjes chorizo, zoete aardappel en spinazie.

Sinds ik vaak thuis ben en vanuit huis werk merk ik dat ik vaker in de supermarkt kom. Als ik een rondje ga wandelen met Fem beland ik vaak in het winkelcentrum. Hierdoor neem ik regelmatig extra eten mee en blijven er meer restjes in de koelkast liggen. Deze probeer ik vanaf nu niet meer weg te gooien (zo zonde!) maar te verwerken in gerechten.

Dit restjes-gerecht was een toppertje, de volgende keer zou ik deze ingrediënten ook kopen om dit stamppotje te kunnen maken. En daarom verdiend het recept een plekje op mijn blog. Om er voor te zorgen dat de stamppot niet te zoet is heb ik naast de zoete aardappel ook de normale (gele?) aardappel toegevoegd. Hierdoor overheerst de zoete aardappel niet.

Stamppot van zoete aardappel

Stamppotje van zoete aardappel met spinazie en chorizo

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 200 gram aardappel
 • 1 grote zoete aardappel
 • 300 gram verse spinazie
 • 150 gram chorizoworst
 • pijnboompitjes
 • 20 gram roomboter
 • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen (de normale en de zoete) snijd het in blokjes en kook het in een laagje heet water gaar. (dit duurt 10 tot 15 minuten)

Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok en bak de spinazie hier in gaar. Rooster in een droge koekenpan (zonder boter of olie) de pijnboompitjes. Snijd de chorizo in blokjes.

Giet de aardappelen af maar houdt een kopje apart. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout, voeg een klontje boter toe en stamp dit door elkaar. Roer de spinazie en blokjes chorizo door de stamppot en top de stamppot van zoete aardappelen af met pijnboompitjes.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Wilma says

  Ik heb ook nog spinazie e.d. in de koelkast liggen.
  Ga ik vanavond ook maken.
  Ik vind het er ook lekker uit zien.

 2. Heike. says

  Het ziet er heerlijk uit en ga ik morgen maken.

  Dankjewel voor je heerlijke recepten Brenda.

  Groetjes Heike.

 3. Iris says

  Gister gemaakt en het was erg lekker, bedankt!

 4. Marja says

  Deze was er tussendoor geglipt, maar gelukkig bewaar ik je recepten over ’t algemeen. Zodoende kan ik deze alsnog maken. Morgen is het aan de beurt.
  Het ziet er zo ontzettend smakelijk uit. En ik ben gek op chorizo, dus bij voorbaat een toppertje.
  Bedankt voor ’t recept.
  Groetjes en een kusje voor Fem.
  Marja. ????????

 5. Alexandra says

  Verrassend lekker! Deze gaat vaker gemaakt worden ;-)

 6. Monique says

  Gisteren dit heerlijke stamppotje gemaakt. Ik had alleen nog extra een uitje en knoflook toegevoegd. Was zeer zeker voor herhaling vatbaar.

 7. Corien Karssenberg says

  gisteren dit stamppotje gemaakt. We vonden het erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

 8. Mentha says

  Ik ben dit nu aan t maken. Maar de spinazie gaat er bij ons gewoon rauw doorheen hoor. Doodzonde om er eerst prut van te maken ;-)