Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met ei en wasabimayonaiseSoms heb je geen zin in een uitgebreid recept, maar wil je gewoon een lekker broodje. Ook dat kan! Vandaag deel ik een heerlijk broodje zalm met wasabimayonaise en ei.

Vaak staan er met de paasbrunch meerdere kleine gerechtjes op tafel. Zodat je lekker kunt pakken en meerdere dingen kunt eten. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Een lekker en goed belegd broodje met ei is natuurlijk ook lekker. Een broodje met ei/ham/kaas en ei/filet american kennen we allemaal en is een beetje standaard.

Een broodje ei is lekker, maar ook daar wil je wel eens in afwisselen. Wat dacht je van dit lekkere broodje met gerookte zalm, wasabimayonaise en gekookt ei? Ik vind het een topper! Jij?

Paasbroodje met ei en zalm, Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Bereidingstijd: 10 minutes

Aantal: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 harde bollen
  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • wasabimayonaise
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • flinke hand rucola
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de eieren zo hard of zacht als je zelf het lekkerste vindt. (mijn eieren zijn op de foto naar mijn smaak iets te hard uitgevallen). Laat de eieren schrikken en pel ze.
  2. Snijd de harde bollen door en besmeer de onderkant met een laagje wasabimayonaise.
  3. Beleg de broodjes met rucola en vervolgens met gerookte zalm.
  4. Snijd de gekookte eieren in plakjes en beleg de broodjes hiermee.
  5. Bestrooi de plakjes gekookte ei met peper en zout. Verdeel nog een beetje wasabimayonaise over de eieren en bestrooi met pijnboompitjes.
  6. Verdeel tot slot nog een beetje extra rucola over de broodjes.
  7. Tip: de wasabimayonaise van het merk Jean Baton verkopen ze gewoon bij de Albert Heijn
https://www.brendakookt.nl/2016/03/23/broodje-zalm-wasabimayonaise-en-ei/

 

 Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Yum, wat een heerlijk broodje lijkt me dit! Mooie foto’s!

  2. Heike says

    Woww lekker en zo simpel.

    Ga ik zeker uit proberen.

  3. Cheese and Chinese says

    Waarschijnlijk 1 van onze favoriete combo’s: zalm en wasabi. Met ei erbij lijkt me ook lekker, vooral voor deze tijd van het jaar erg leuk!

  4. Fran says

    Hoi Brenda,

    Ik lust geen zalm maar de rest van de ingrediënten lijkt me erg lekker. Heb je een suggestie waarmee ik de zalm kan vervangen? Zou kip of tonijn uit blik kunnen?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Fran, kip kan hee goed Maar het lijkt me ook lekker met bijvoorbeeld rosbief.

      • Fran says

        Dat is een nog beter idee, ik ga het recept bewaren en een keer met rosbief maken. Thanks.