Ontbijtpizza met ei

bladerdeegtaart met ei

Yes! Het is bijna Pasen en dus kunnen we weer los met de lekkere eirecepten. De komende 2 weken staat hier op Brenda Kookt weer in het teken van de paasdagen en natuurlijk horen daar ook lekkere receptjes met ei bij. Lekker voor bij het ontbijt, lunch of de paasbrunch. Of misschien wel een paasdiner? Vandaag trappen we af met het eerste receptje: een ontbijtpizza met ei!

Ik ben gek op receptjes als deze waarbij je snel en gemakkelijk een lekker gerechtje in elkaar draait. Pizza als avondeten kennen we natuurlijk allemaal. Maar deze pizza is lekker bij het ontbijt, of bij de paasbrunch.

Als basis voor de pizza heb ik bladerdeeg gebruikt, dit wordt na het bakken lekker krokant. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken en ook heb ik tomaatjes en bacon toegevoegd. Hierdoor wordt het extra lekker. Je kunt er voor kiezen de ontbijtpizza lang(er) te bakken zodat de eieren goed gaar zijn, maar je kunt hem ook iets eerder uit de oven halen zodat de eidooiers nog mooi zacht zijn. Net wat jij lekker vindt.

Klik hier om het overzicht met paasrecepten te bekijken. 

Ontbijtpizza met ei en bladerdeeg

Ontbijtpizza van bladerdeeg met ei

Bereidingstijd 10 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 3 -4 personen (bijgerecht, als onderdeel van ontbijt, lunch of brunch)

 • 4 plakjes bladerdeeg (of een deel van een rol bladerdeeg) ontdooid
 • 3 eieren
 • 5 plakjes bacon
 • 3 plakken jong belegen kaas (of geraspte kaas)
 • handje cherry tomaatjes
 • Italiaanse kruiden
 • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Vouw de randen van het bladerdeeg om zodat het iets omhoog staat. Leg 4 plakjes bacon op het bladerdeeg. Scheur de kaas in stukken en verdeel dit over en om de bacon. Breek een voor een de eieren boven het bladerdeeg. Breng de ontbijtpizza op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de ontbijtpizza. Verdeel tot slot het laatste plakje bacon, een beetje kaas en Italiaanse kruiden over de pizza.

Verwarm de ontbijtpizza 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar is en de eieren  gestold.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Tanja says

  Weer zo’n heerlijk recept waar ik zelf niet op gekomen zou zijn! Wat zal dat mooi staan bij het paasontbijt of brunch. Deze ingrediënten bij elkaar, mmmmmmmmmm En ik zag bij je overzicht voor paasrecepten nog veel meer lekkers staan :-)

 2. Chantal says

  Echt een aanrader! Kids vonden het heerlijk.