Spinazie a la crème

Spinazie a la creme

Woensdag, we breken de week met een lekker makkelijk receptje. Een product dat je waarschijnlijk vaak kant-en-klaar uit de diepvries pakt: Spinazie a la crème.

Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie zit, maar ik heb niet iedere dag zin (en tijd!) om uitgebreid te koken. Soms nemen we iets simpels waar we niet zo veel aan hoeven te doen. Denk aan diepvriesgroenten zoals rode kool of spinazieblokjes. Mijn vriend wil dan altijd graag dat we voor spinazie a la crème gaan. Maar ik ben daar nooit zo enthousiast over, ik houd daar niet echt van. Ik vind er nooit zoveel smaak aan zitten, en ik vind het maar een gekke derrie. Zo slap.

Daarom besloot ik de spinazie a la crème eens zelf te maken. Wie weet zouden we het dan allebei lekker vinden? Met succes! En omdat ik de beroerdste niet ben deel ik mijn recept voor spinazie a la crème ook met jullie. Daar komt ie:

creme spinazie recept

Spinazie a la crème

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 á 3 personen

 • 600 gram verse spinazie
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 100 ml slagroom
 • peper en zout
 • snuf nootmuskaat
 • roomboter om in te bakken

Bereiding:

Verwarm een beetje boter in een grote koekenpan of wok. Snipper de ui en pers de knoflook en bak dit even mee in de boter.

Snijd de spinazie fijn(er) en bak dit samen met de ui mee tot de spinazie gaar is. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg de slagroom er bij in de pan. Verwarm dit 5 minuutjes mee.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marlotte says

  Ah, ik maak dit regelmatig en vind het echt onwijs lekker. Zelf maak ik het met kokosroom in plaats van slagroom, ook een aanrader!

 2. Maya says

  Mjammm.. die ga ik eens proberen! Ik maak het altijd met een Boursin, ook heerlijk!

 3. Karin says

  Heerlijk .ik gebruik koks room .net zo lekker maar minder vet!!

 4. Nathalie says

  Handig.
  Ik pimp de diepvries versie inderdaad ook altijd al met een sjalotje, uitje en kruiden omdat het anders zo flets smaakt.
  Mijn secret magic ingrediënt is een half blokje kippenbouillon! Dat heft de smaak echt naar een ander niveau en past er super goed bij.

 5. spinazieatje says

  Heeeeeerlijk!

  Bedankt.

 6. Koen says

  Het werd helaas niet met open armen ontvangen. Smaakte niet als uit het pakje.. Ik vond het eigenlijk ook erg flets.. denk inderdaad dat het met een bouillonblokje en boursin ofzo al meer een stap in de goeie richting is.

 7. Hans Roel says

  Vandaag deze spinazie bereidt. HEERLIJK!!! Eindelijk eens iets anders dan die wat vlakken diepvriesssmaak. Zelf maken is toch lekkerder, maar dat wisten we eigenlijk al.