Snelle kwarkyoghurt ijstaartjes

arla kwarkyoghurt taartjesGesponsord artikel

Vandaag heb ik iets lekkers voor jullie, een snel fris toetje met kwarkyoghurt.

Ik ben gek op yoghurt, maar ook op kwark. Ik eet het vaak als ontbijt en neem na de avondmaaltijd vaak ook nog een schepje. Yoghurt omdat het lekker fris is en kwark omdat het mooi romig is. Het liefst neem ik daarom ook een dikke yoghurt zodat het bijna kwark is. Melkunie heeft nu iets nieuws: kwarkyoghurt. Het beste van kwark en yoghurt in één pak!

Melkunie kwarkyoghurt is lekker romig, maar niet zwaar. Het bevat slechts 1,5% vet. De substantie is mooi luchtig, bijna fluweelzacht. De kwarkyoghurt is verkrijgbaar in de smaakcombinaties: appel-kaneel, perzik-passievrucht en aardbei-framboos. Als je me vraagt welke het lekkerste is kan ik je dat niet zeggen. Ik kan namelijk niet kiezen. Aardbei-framboos is altijd goed, ik houd erg van perzik-passie en appel-kaneel is een verrassende combinatie, het is weer eens wat anders.

Leuke tip: de kwarkyoghurt is vanaf maart verkrijgbaar en tot 4 april loopt er een leuke geld-terug-actie. Nadat het je het product in de supermarkt hebt gekocht kun je via www.melkunie.nl/actie het aankoopbedrag terugvragen. Zo is het nog leuker om het product te proberen, én mijn recept er mee te maken.

Kwarkyoghurt is een lekker verwentoetje voor elke dag, maar je kunt er meer mee. Je kunt er heel gemakkelijk een lekker toetje van maken. Bijvoorbeeld een lekker ijstaartje. Scroll naar beneden voor het recept.

Taartjes van kwark

Snelle kwarkyoghurt ijstaartjes

Bereidingstijd 10 minuten en 60 minuten tijd om op te stijven/te bevriezen

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 pak Melkunie kwarkyoghurt (in de smaak die jij lekker vindt, of alledrie zoals ik heb gedaan)
  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 220 gram bastongekoeken

Extra benodigd: een cupcaketray (siliconen tray werkt het gemakkelijkst)

Bereiding:

Maal de bastongekoeken fijn met een keukenmachine of stop het in een plasticzakje en ga er op staan. Verwarm de boter in een pannetje tot het gesmolten is. Roer de koekkruimels door de boter.

Verdeel in ieder vormpje een eetlepel van het kruimelmengsel en druk dit met een lepel aan. Giet hierop de Melkunie kwarkyoghurt tot de vormpjes bijna helemaal gevuld zijn.

Laat de taartjes minimaal 60 minuten in de vriezer bevriezen.

Tip: ik vind het lekker als de ijstaartjes nog niet helemaal bevroren zijn, maar je kunt ze ook langer in de vriezer laten uitharden zodat het een echt ijstaartje wordt. 

Dit artikel is een samenwerking met Melkunie, lees mijn disclaimer

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Lianne says

    Wat een gemakkelijk en leuk receptje! :) En het ziet er heerlijk uit.

    • Brenda Kookt says

      Bedankt, en ja zeker! Lekker snel. Je moet alleen even geduld hebben tot de kwarkyoghurt bevroren is :)

  2. Mieke says

    kan dit ook met griekse yoghurt?

  3. melinda says

    helaas deze yoghurt kwark niet kunnen vinden. dus gaan het met kwark proberen