Witlofsalade met tonijn

Witlofsalade met tonijn

Vandaag doen we iets anders met witlof dan jullie van me gewend zijn. Geen witlof met ham en kaas uit de oven (zoals deze recepten) maar rauwe witlof. Witlofsalade met tonijn.

Dit recept is eerlijk gezegd een compromis. Ik wilde iets eten met rauwe witlof. Mijn vriend houdt niet van rauwe witlof, maar wel van tonijn. Dus ik dacht als ik tonijn meng met rauwe witlof dan lust hij het vast ook. Het experiment is geslaagd kan ik je vertellen ;)

Het resultaat is een lekere snelle salade. Eentje die van pas komt als je iets makkelijks wilt eten, bijvoorbeeld naast een kommetje soep. Ook lekker om de witlofsalade met tonijn op getoast brood te eten bij de lunch.

Tonijnsalade met witlof

Witlofsalade met tonijn

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote stronken witlof
  • blikje tonijn op water
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel rozijntjes
  • theelepel kappertjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de eieren in ruim kokend water, ongeveer 6 minuten zodat het een hard gekookt ei wordt.

Verwijder de uiteinden en buitenste bladeren van de witlof. Halveer de stronken en snijd de harde kern er uit. Snijd de witlof in halve ringen.

Meng de yoghurt met citroensap, honing, peper en zout. Meng de dressing door de witlof. Voeg de uitgelekte tonijn toe, samen met de kappertjes en rozijntjes.

Serveer de witlofsalade met het gekookte ei.

Tip: ook lekker op getoaste boterhammen.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tanja says

    Rauwe witlof, mijn lief is er dol op! Ik zal hem hiermee eens verrassen :-) Een aparte combinatie, kappertjes en rozijnen maar ik probeer het precies zoals je recept is. Mijn schoonmoeder maakte het altijd met appel en een dressing van mayonaise,peper, suiker en azijn, jouw versie zal hij ook zeker waarderen :-)

  2. tribbeltje says

    Lijkt me lekker!
    Zoet met zout(ig).
    Mijn moeder maakte vroeger rauwe witlof met plakjes banaan, stukjes appel (citroensap), rozijntjes, stukjes mandarijn of sinaasappel en een beetje slasaus.
    Zo vinden kinderen groente meestal wel lekker.
    Ik ga jouw recept ook een keer proberen.