Snijbonen met spinazie en feta

Snijbonen uit de wok met spinazie aardappel en feta

Het is maandag, tijd voor een nieuwe werkweek. Én een nieuw gemakkelijk recept. Vandaag maken we een lekkere snelle maaltijd in de wok. Met snijbonen, spinazie en feta.

In de Snap Shots heb je kunnen zien dat bij dit gerecht het dopje van de pepermolen was afgeschoten. Hierdoor was dit bij mij nogal een pittig gerecht, niet alle peperkorrels heb ik er uit kunnen vissen. Dit maakte het eten ietsje lastiger.

Dit zijn gerechten waar ik dol op ben, lekker alles in één pan. Het is snel klaar, en je hebt weinig afwas. Al moet ik wel bekennen dat ik de krieltjes en snijbonen in dit geval heb voorgekookt (en dus extra afwas had). Ik heb geen vlees toegevoegd, het is dus een vegetarisch gerecht, maar ik moet toegeven dat ik er kipschnitzels bij geserveerd heb.

Snijbonen met spinazie en feta

Snijbonen met spinazie en feta

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

 • 400 gram krieltjes
 • 200 gram snijbonen
 • 400 gram verse spinazie
 • 1 rode ui
 • teentje knoflook
 • feta
 • peper en zout
 • boter of olie om in te bakken

Bereiding

Was de krieltjes, halveer ze eventueel en kook ze 10 minuten voor. Snijd de snijbonen in stukjes en kook deze ook even voor (ongeveer 10 minuutjes) zodat ze beetgaar zijn.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Snijd de ui in ringen en bak dit even aan. Voeg het geperste teentje knoflook er bij en bak dit even mee. Voeg de spinazie toe en bak dit even mee tot het geslonken is. Voeg de voorgekookte krieltjes en snijbonen toe en bak dit kort mee met het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht met een beetje verkruimelde feta.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Gerard Pronk says

  Hallo Brenda,
  Dit is één van de weinige recepten die ik er niet mooi en lekker uit vind zien en dus ook geen aantrekkingskracht heeft om het te gaan maken.
  De reden is denk ik het voorkoken….dan verliezen de groenten haar kleur en ziet het er allemaal bleek en treurig uit.
  In de vele wokrestaurants worden de gerechten ook even voorgekookt en zonder de woksaus ziet het er dan toch ook net zo treurig uit.
  Ik denk dat het wokken zonder voor koken een mooier gerecht geeft.
  Maar over het algemeen zijn de presentaties van je gerechten mooi en lekker om te zien.
  Groet, Gerard

  • Brenda Kookt says

   Hi Gerard, bedankt voor het compliment. En daar geef ik je gelijk in. Door het voorkoken is de kleur van de groenten minder sprekend geworden. Echter fotografeer ik de gerechten zoals ik het opeet. En in dit geval is dat zo :)

 2. Cheese and Chinese says

  Ik vind snijbonen normaal altijd een beetje saai maar deze combo lijkt me dan weer super lekker!

 3. ria says

  goede middag Brenda,

  Ik denk dat het stomen van de groente meer kleur geeft dan koken…
  Ik snuffel dus elke keer door je lekkere recepten en maak ze regelmatig.
  Ga zo door, mij heb je als uitprobeerster…
  vr.gr. Ria

 4. Margé says

  Het smaakte goed.

 5. Tanja says

  Ik vind dit gerecht, ook met voorgekookte krieltjes en snijbonen, zeer smakelijk uitzien! En kook je bv de krieltjes niet voor dan duurt het wokken veel langer. Ik vind je bord nog zeker genoeg kleur hebben en het ziet er heel smakelijk uit! Dat met die peperkorrels is idd erg lastig :-( Mijn nieuwe pepermolen maalt veel harder dan de vorige en ik vond de gerechten telkens net iets te scherp. Balen! Maar nu maal ik eerst boven een velletje keukenpapier of schoteltje en dat gaat veel beter. Nu zie ik wat ik toevoeg, ook handig voor losschietende dopjes :P

 6. Roos says

  Ziet er heerlijk uit! Ik eet eigenlijk nooit snijbonen… Toch maar eens proberen!

 7. in10jaarfo says

  Wat een gemakkelijk recept, maar toch weer zo anders qua combinatie. Deze komt zeker op mijn lijstje om nog eens uit te proberen.