Gegratineerde broccoli caprese

 

Gegratineerde broccoli met mozzarella

Het is maandag, we gaan er weer tegenaan voor een nieuwe werkweek. En laten we er deze keer een lekkere makkelijke maandag van maken. Tijd voor een lekker maar makkelijk recept: gegratineerde broccoli caprese!

Voor mij is dit een speciale werkweek. Het is de eerste werkweek na mijn zwangerschapsverlof. De eerste keer dat ik ons moppie Fem een hele dag naar de oppas ga brengen. En deze week is extra speciaal omdat ik nog een laatste dagje bij de oude werkgever ga werken, en daarna dus voor het eerst helemaal voor mezelf (Brenda Kookt) ga werken. Leuk en spannend!

En daar hoort dus een makkelijk receptje bij, eentje met veel smaak. Gekookte broccoli is lekker, ik houd er van. Maar het is soms wel een beetje saai. Daarom werd het tijd voor een extra twist, een beetje extra smaak aan de broccoli. Ik mengde de broccoli met een beetje pesto, tomaatjes en mozzarella. Laat het gratineren in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht. Eentje die super snel klaar is. Ideaal zo op de makkelijk maandag. Maar op de makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag mag het ook hoor..

Gegratineerde broccoli caprese

Gegratineerde broccoli caprese

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen (als bijgerecht)

  • 1 broccoli
  • handje cherry tomaatjes (ik nam verschillende kleuren)
  • bol mozzarella
  • eetlepel groene pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC, vet een ovenschaal in.

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 10 minuten voor in ruim water. Halveer de tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes.

Giet de broccoli af en meng dit met de tomaatjes, pesto en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erover.

Verwarm de schotel 15 minuten in de oven, tot mozzarella gesmolten is.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Wat een ontzettend leuk recept! Die ga ik onthouden! :)

  2. Jan Willem Pol says

    Hoi Brenda,
    Veel sterkte toegewenst zonder je “moppie” ………………………!! en ook de laatste dag bij je werkgever heeft iets speciaals. Geld krijgt daarna een andere waarde!!
    Ik blijf je volgen op zoek naar lekkere recepten.

  3. Cheese and Chinese says

    Broccoli is echt mijn lievelingsgroente, dus ik wil altijd alle variaties proberen! Leuk idee dit!

  4. Ashley says

    Dit gerechtje ziet er echt heerlijk uit en ga ik zeker snel maken!

  5. Heike. says

    Hallo Brenda.

    Dat is zeker spannend deze week en voor vandaag je laatste dag bij je werkgever en daarna voor jezelf werken.
    Wens je een hele fijne werkweek toe met veel nieuwe lekkere gerechten zoals deze die lijkt me heerlijk …. en ga ik ook zeker een keer maken.
    En is eerst onwennig zonder je prinsesje natuurlijk …. alles moet eerst wennen maar dat komt zeker goed.

    Groetjes Heike.

    • Brenda Kookt says

      Dank je wel Heike, ik heb ook zin in veel nieuwe lekkere gerechten ;) En dat gaat helemaal goed komen hoor, extra leuk als ik haar daarna weer mag ophalen

  6. Rachel Boerekamps says

    en nu nog de zelfgemaakte pesto erbij .. dan is het echt super !
    tip : bimi’s zijn ook erg lekker voor de makkelijke maaltijd.

  7. Roos says

    Lijkt me heerlijk! Ik denk dat dit erg lekker is bij een stukje zalm en/of gebakken aardappeltjes