Bladerdeeghapjes met frambozen

 bladerdeeghapjes Gesponsord artikel

Vandaag staat de liefde centraal op Brenda Kookt. Ik wil jullie namelijk vertellen over de Lots of love kruidenthee van Natural Temptation, én geef jullie het recept van lekkere snelle zoete bladerdeeghapjes. In hartvorm.

Dat ik gek ben op thee dat is inmiddels wel bekend denk ik. Vooral kruidentheetjes vallen bij mij altijd goed in de smaak. Daarom past het merk Natural Temptation goed bij me. Zij hebben 12 feestelijke biologische (kruiden)theeën in het assortiment.

Iedere thee is gekoppeld aan een speciale gelegenheid, waardoor het extra leuk is om deze thee cadeau te geven. Voor iedere gelegenheid is er een thee beschikbaar. De slogan is niet voor niets ‘Je bent attenter met thee’. Een greep uit het theeassortiment: Happy birthday, Home sweet home, Dreams come true, Wish you luck, Welcome little baby (goed om te weten: deze thee is borstvoeding stimulerend), Thanks a lot en natuurlijk ook Lots of love.

Natural temptations lots of love

De verpakking van Natural Temptation thee ziet er vrolijk uit, en op de verpakking is ook ruimte om een tekst te schrijven. Hierdoor hoef je het niet in te pakken en is het extra leuk om het cadeau te geven!

De smaken van de theeën zijn afgestemd op de sfeer en het gevoel dat bij het moment past. Zo bevat Lots of love echte rozenblaadjes en heeft het een subtiele kruidige smaak die niet overheersend is. En de smaak van Home sweet home is bijvoorbeeld geïnspireerd op verse appeltaart.

En als je dan een thee cadeau geeft is het ook leuk om er iets bij te geven dat je kunt eten. Daarom maakte ik zoete bladerdeeghapjes met frambozen. In hartvorm zodat ze extra goed bij de Lots of love thee passen, leuk idee voor Valentijnsdag? De hapjes zijn gemakkelijk om te maken, en lekker zoet door de frambozenvulling.

Scroll naar beneden voor het snelle recept van de bladerdeeghapjes. 

Bladerdeeghapjes met frambozen

Zoete bladerdeeghapjes met frambozen

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 12 hapjes

 • 6 plakjes (roomboter)bladerdeeg
 • 50 gram frambozen uit diepvries (ontdooid)
 • 2 eetlepels kristalsuiker (plus extra suiker om de hapjes mee te bestrooien)
 • 1 eidooier

Extra benodigd: hartje-koekjessteker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Prak de frambozen met een vork fijn en verwarm dit samen met de suiker in een pannetje op laag vuur. Roer dit goed door.

Steek uit ieder plakje bladerdeeg 4 hartjes. Snijd in 12 hartjes in het midden een kruisje, dit worden de bovenkanten van de hapjes. Verdeel in het midden van de andere uitgestoken hartjes met een theelepeltje een beetje van het frambozenmengsel. Leg de ingekerfde hartjes een voor een voorzichtig op de hartjes met het frambozenmengsel. Druk de zijkanten van de bladerdeeghapjes met een vork aan zodat ze goed dicht zitten. Leg de bladerdeeghapjes hierna voorzichtig op de bakplaat. Roer de eidooier los en bestrijk de bladerdeeghapjes hiermee.

Bak de zoete bladerdeeghapjes met frambozen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en krokant.

Dit artikel is een samenwerking met Natural Temptations, lees mijn disclaimer

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marlotte says

  Wat een leuk en vooral makkelijk receptje, altijd fijn! Lijkt me ook onwijs lekkere thee!

 2. Cheese and Chinese says

  Wat super schattig! Ik was niet van plan iets leuks voor Valentijn te maken maar nu krijg ik toch een beetje de kriebels..

 3. Elianne says

  Wat een lieve en schattige hapjes. En met zo weinig ingrediënten! Dit is echt een cute Valentijnscadeautje zo samen met die thee :)

  • Brenda Kookt says

   Ja toch? Ook leuk om aan een vriendin te geven (en samen op te eten ;))

 4. Tanja says

  Ook ik ben dol op thee, al vanaf ik 2 was Een anekdote is bekent in de familie. Ik moest naar de oogarts, ik was ontzettend scheel. En omdat ik te klein was om te lezen kreeg ik een kaart met steeds kleiner wordende duidelijke afbeeldingen zoals een huisje, boompje, bal en ook een theepotje. En bij die laatste zei ik telkens “Lekker kopje thee” :-) Het zat er dus al jong in.
  Ik vind de gedachte van de natural temptations thee heel erg leuk en een heel leuk geef-en krijg cadeau! Waar is hij zoal te koop? Bij bv AH of alleen bij speciaalzaken? En jouw Bladerdeeghapjes met fruit lijkt me heel lekker en niet moeilijk te maken, maar je moet er maar opkomen. Bedankt voor de inspiratie en het recept :-)

  • Brenda Kookt says

   Natural Temptation wordt in ‘mijn dorp’ verkocht bij de Etos. Het wordt ook verkocht bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza en v/d Natuur, in de Waar winkels en bij verschillende DA en DIO drogisterijen.

   • Tanja says

    Bedankt, dan vind ik ze wel! De Etos en DA en natuurwinkels zijn hier vlakbij :-)

 5. Jan Willem Pol says

  Hi Brenda,
  Leuk recept, de abrikozen hartjes met extra suiker, maar wat zou volgens jou de vulling kunnen zijn voor een hartige variant??
  Ragout, blokjes rookworst (geen fricandel!)

  Dit recept is goed voor Valentijnsdag, denk ik??

  Heb je ook nog een passend, gemakkelijk recept voor vandaag (carnavalsmaandag) of morgen?
  De optochten gaan op veel plaatsen niet door, dus is er ruimte voor lekker eten!!

  Ik zie je reactie graag tegemoet,
  Jan Willem Pol

  • Brenda Kookt says

   Je kunt zeker ragout gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een gehakt-mengsel. Neem eens een kijkje bij de gehakt pasteitjes: https://www.brendakookt.nl/2015/09/23/gehakt-pasteitje/
   Ik weet niet wat je wilt eten op carnavalsmaandag of -dinsdag. Hier in het noorden vieren we dat niet. Maar als je voor een grotere groep kookt kun je bijvoorbeeld ook de Kip cajun wraps maken, een nachoschotel, spaghetti bolognese… of een broodje hamburger of -bal gehakt :)