Ga naar de inhoud

Hapje gevuld stokbrood met serranoham

Zo na de kerst bereiden we ons voor op Oud & Nieuw. Dan willen we ook iets lekkers eten toch? Vandaag geef ik je het recept voor een lekker hapje, gevuld stokbrood met serranoham. Een stokbroodje met iets lekkers valt altijd in de smaak. Maar wist je dat je dat lekkers er niet alleen op
Delen op

Hapje gevuld stokbrood met serranoham

Gevuld stokbrood met roomkaas

Zo na de kerst bereiden we ons voor op Oud & Nieuw. Dan willen we ook iets lekkers eten toch? Vandaag geef ik je het recept voor een lekker hapje, gevuld stokbrood met serranoham.

Een stokbroodje met iets lekkers valt altijd in de smaak. Maar wist je dat je dat lekkers er niet alleen op kunt smeren, maar er ook in kunt stoppen?

Dit  gevulde stokbrood met serranoham, roomkaas, kruiden en meer viel op onze verjaardag ontzettend in de smaak. Een aanrader!

Tip: Je kunt het stokbrood heel goed van te voren vullen zodat je het tijdens het feestje zelf alleen nog hoeft te snijden.

Hapje gevuld stokbrood met roomkaas

Gevuld stokbrood met roomkaas en serranoham

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 300 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • bosje verse bieslook
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaat
  • 80 gram serranoham
  • halve groene paprika
  • halve gele paprika
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • peper en zout

 Bereiding:

Pers de knoflook, snijd de bieslook fijn, snijd de zongedroogde tomaatjes en paprika in kleine stukjes en doe die ook met de serranoham. Hak de pijnboompitjes ook fijn(er).

Prak de roomkaas met een vork tot een romig mengsel en meng de uitgeperste en gesneden ingrediënten er door. Breng op smaak met extra peper en zout.

Halveer het stokbrood en snijd beide uiteinden er af. Hol het stokrood uit met een mes en een lepel. Vul het brood met het roomkaasmengsel door het er met een lepel in te scheppen/in te drukken. Zorg er voor dat het hele stokbrood gevuld is.

Verpak het gevulde stokbrood in huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Snijd het stokbrood voor het serveren met een scherp mes in plakken.

 

Op zoek naar meer lekkere hapjes? Neem eens een kijkje op deze pagina

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op