Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaiseVandaag deel ik een lekker voorgerecht voor de Kerst. Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise. Met een ster van bladerdeeg.

Dit voorgerecht is gemakkelijk om te maken, en erg lekker. Het is niet te groot, hierdoor is er nog genoeg ruimte voor de andere gangen van het kerstdiner. Je kunt de porties ook verkleinen en dit gerechtje als amuse serveren.

 

Als extraatje heb ik kerststerren van bladerdeeg toegevoegd. Zo geef je het gerecht een extra feestelijk tintje. Maar als het geen kerst is kun je deze ook weglaten, of de bladerdeeg in een andere vorm toevoegen. Bijvoorbeeld als een soort soepstengel.

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Rosbief met aardappeltjes en truffelmayonaise

Ingrediënten:

  • 12 plakken rosbief
  • 6 medium grote krielaardappeltjes
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • scheutje citroensap
  • peper en zout
  • 3 eetlepels truffelmayonaise
  • grote hand gemengde sla
  • 2 plakjes Bladerdeeg (ontdooid)
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek stervormen uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de sterren. Bestrijk de sterren met opgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de sterren in 15 – 20 minuten goudbruin.
  2. Was de aardappeltjes en snijd ze in mooie schijfjes. Kook ze in ruim water met een snufje zout in 10 minuten gaar. Giet de schijfjes af en breng op smaak met peper, beetje zout, verse peterselie en een beetje citroensap. Besprenkel de schijfjes met een beetje olijfolie en laat ze even afkoelen.
  3. Verdeel de aardappelschijfjes in een cirkel over de borden. Leg in het midden op de schijfjes een klein hoopje sla en drapeer hier om heen de plakken verse rosbief. Leg de bladerdeegsterren op de borden. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en verdeel de truffelmayonainse over het gerechtje.
https://www.brendakookt.nl/2015/12/21/rosbief-met-aardappeltjes-en-truffelmayonaise/

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tanja says

    Wat een eenvoudig en lekker voorgerecht, dat ga ik zeker vaker maken! Of in de zomer als een soort salade :-) En wat heb je het mooi opgemaakt! Daar ben ik nog niet goed in dus kijk ik de kunst bij je af! :P

  2. Tanja says

    P.s. Door een andere foodblogster kwam ik aan een heerlijke truffelmayonaise! Ik weet niet of ik de naam hier mag noemen? Het zit in een klein potje maar is het geld dubbel en dwars waard! Een beetje ervan is net de . op de i :-)

    • Brenda Kookt says

      Dat mag je zeker noemen hoor Tanja. Zelf gebruik ik het liefst de truffelmayonaise van Jean Baton, dit is ook verkrijgbaar bij supermarkten als de Albert Heijn

      • Tanja says

        Die bedoel ik ja ;-) Die is echt hemels!

  3. Christa says

    Wat een feestelijk gerecht! Vind het idee van sterren van bladerdeeg erg leuk.