Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Vanille Cheesecake met RoodfruitcouilisSoms eet je ergens een gerecht en bij de eerste hap weet je direct dat je het gaat namaken. Dat had ik met de Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis van Mama Kelly in Den Haag. Dus ik ging thuis aan de slag. En nu kunnen jullie dat ook. Met de kerstdagen en anders daarna. Deze cheesecake is namelijk té lekker om niet na te maken.

Toen dit toetje voor mijn neus werd gezet dacht ik direct, hé dat is leuk voor kerst! Dat kwam vast door de rode kleur van de couilis ;)

Na de eerste hap wist ik zeker.. deze cheesecake met vanille en een couilis van roodfruit moest ik namaken. Daar ben ik nog steeds blij mee! Mijn vriendinnen in inmiddels ook, want mochten dit lekkertje alvast voorproeven.

De cheesecake is mooi romig en zacht, precies wat je verwacht bij een cheesecake. De smaak is lekker fris en de bodem van bastogne is wat zwaarder. Een perfecte combinatie bij elkaar. Maak er zelf deze lekkere roodfruitcouilis bij en je avond is compleet.

kerstrecept cheesecake, Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

 

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Bereidingstijd: 45 minutes

Kooktijd/baktijd: 1 hour

Aantal: 8 tot 10 personen

Vanille Cheesecake met Roodfruitcouilis

Ingrediënten:

  • 150-200 gram bastognekoek
  • 60 gram roomboter, ongezouten
  • Voor de vulling:
  • 350 gram roomkaas
  • 75 gram creme fraiche
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel vanille essence
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel water
  • Voor de rood-fruit coulis:
  • 250 gram rood fruit (ik nam 50% aardbei en 50% frambozen)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Extra benodigd: een brownie vorm met een afmeting van 28 bij 18 cm

Bereiding:

    Voor de bodem: 
  1. Bedek de brownievorm met bakpapier. Verkruimel de bastongekoeken en smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de boter met de bastognekruimels.
  2. Bedek de bodem van de brownievorm met de koek-mix. Druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.
  3. Voor de cheesecakevulling:
  4. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  5. Mix de roomkaas met de creme fraiche, suiker tot een romig mengsel. 
  6. Halveer het vanillestokje door de lengte en schraap het vanillemerg er uit. Voeg dit bij het roomkaas-mengsel, samen met de vanille essence en citroensap.
  7. Mix dit goed door en voeg hierna 1 voor 1 de eieren er bij.
  8. Mix tussendoor goed door.
  9. Meng de maizena met water tot een papje en mix dit ook door het cheesecake mengsel.
  10. Verdeel de cheesecake vulling over de bodem, strijk de bovenkant glad. Schud nog even met de vorm heen en weer zodat eventuele belletjes in de vulling kunnen ontsnappen. 
  11. Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de vorm nog een uur in de oven staan, met de deur gesloten. 
  12. Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.
  13. Voor de couilis: 
  14. Pureer het fruit fijn, meng de citroensap en poedersuiker er door. Zeef het mengsel door een fijne zeef en zet de couilis tot gebruik in de koelkast.
  15. Snijd de cheesecake in vierkante stukken en serveer met de couilis.
https://www.brendakookt.nl/2015/12/20/vanille-cheesecake-met-roodfruitcouilis/

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Oh wauw, heerlijk zo’n bodem van bastognekoeken! Ziet er weer prachtig uit!

  2. Bianca Schrijft says

    Cheesecake is zo een van mijn favoriete taarten. Dank je wel voor het recept.

  3. Jennifer says

    Mmmm… Ziet er heerlijk uit en ideaal om met de feestdagen te serveren. Mag ik vragen welke roomkaas je gebruikt? Mon Chou?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Jennifer, ik gebruik in dit geval geen monchou maar een naturel roomkaas. Zeg maar zo’n kuipje zoals philedelpia.

  4. Tanja says

    Ik moet bekennen dat ik nog nooit een cheesecake maakte. Eind februari wil ik een high tea voor mijn zussen maken, daar past dit zeker goed bij denk ik. Misschien een domme vraag, maar kun je ze invriezen?
    Over Mama Kelly heb ik vaker veel goeds gehoord. Jammer dat het toch een eind rijden is vanuit Nijmegen.

  5. Hanny van de Graaf says

    Hallo.
    Mooi recept.
    Ik kan hier in Griekenland geen maizena vinden. Wat kan ik anders gebruiken ??
    Dank je Groetjes
    Hanny

  6. Marco says

    Recept klopt niet helemaal. Suikertoevoeging ontbreekt in beschrijving recept. Voor de rest, thnx!

  7. Hofman says

    Hallo,

    Heerlijk recept lijkt mij maar vandaag even uitgeprobeerd maar zag er helaas niet zo uit als die van jou. Ik zag bij de ingrediënten geen vanillesuiker staan maar later in de beschrijving wel. Om hoeveel vanillesuiker gaat het?

  8. Dennis says

    Recept klopt van geen kanten. Vanillesuiker wordt niet in de ingrediëntenlijst genoemd en de vulling is zo dun als pannenkoekenbeslag! Dus er valt niets glad te strijken. Ben benieuwd of het iets wordt.

    • Brenda Kookt says

      Ik heb dat nog niet eerder in een gebakken cheesecake gebruikt. Maar ik denk dat dit geen probleem is.

  9. Els says

    Ziet er heerlijk uit! Maar ik wil m graag met citroensmaak maken. Wat stel jij voor? Vanille weglaten, en…?

    • Brenda Kookt says

      En citroen toevoegen. Dan zou ik gaan voor citroenrasp en -sap.