Kerstmenu Vis

Kerstmenu'sTijd voor het volgende kerstmenu, het kerstmenu vis. Veel mensen kiezen automatisch voor vlees. Dit komt ook doordat niet iedereen van vis houdt. Maar wil je eens wat anders, en durf je het aan? Serveer dan dit lekkere vismenu tijdens het kerstdiner.

Tip: het is aan te raden om in dit geval vooraf bij de gasten na te vragen of iedereen van vis houdt.

Kerstmenu vis

Kerstmenu – Vis

Klik op de titel van de gerechten om het recept te bekijken
Scroll naar beneden voor meer informatie over het wijnadvies

—————

Amuse
Zalmcocktail
Wijntip: Rive della Chiesa Prosecco Rosé

Voorgerecht
Witlofsoep met gerookte zalm
Wijntip: Castillo de Molina Chardonnay Reserva

Hoofdgerecht
Hartige vis crumble
met daarbij aardappel gratin, gegrilde courgette, gevulde paprika
Wijntip: Manoir Grignon Sauvignon Blanc

Nagerecht
Citroen cheesecake in een glaasje
Wijntip: Fusta Nova Moscatel Vicente Gandia

—————

Toelichting bij het menu

Ook veel gerechten uit dit menu kun je van te voren bereiden. Hierdoor heb je tijdens het diner tijd voor andere dingen, zoals het bijpraten met de gasten.

De zalmcocktail is misschien ouderwets, maar wat mij betreft altijd goed. Zeker als je het serveert met de huisgemaakte whiskeysaus.

De witlofsoep is een aangenaam gerechtje voor tussendoor. Je kunt het serveren met- of zonder gerookte zalm.
De hartige vis crumble is eens iets anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Voor een compleet hoofdgerecht kleed je het aan met een aantal lekkere bijgerechten.

Na een visdiner is een fris toetje op zijn plaats, ga voor de heelrijke citroen cheesecake in een glaasje.

Variatietip

De zalmcocktail is wat mij betreft altijd goed (het goed me denken aan de kerstdiners vroeger bij ons thuis). Maar vind je het toch te simpel? Vervang dit gerecht dan voor de zalmtartaar met limoen.

Ga je liever voor een fris warm dessert? Maak dan de Hemelse citroen cake/ pudding. Succes gegarandeerd!

Wijnadvies

Floor van Abels wijnen heeft wijnadvies bij de gerechten van dit menu gegeven.  De wijnen zijn allemaal online te bestellen via de webshop, gemiddelde prijs van de geselecteerde wijnen is ongeveer € 6,- per fles. Met de code ‘brendakookt’ ontvang je €7,50 korting bij een besteding vanaf € 60,-. Voorwaarden: 1 code per bestelling en per afleveradres, code is geldig tot en met 31 december 2015.

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

———————————————

Klik hier voor meer kerstinspiratie.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Aah wat een leuk idee zo’n hartige viscrumble, weer eens wat anders dan de klassieke appelcrumble!

  2. Proef de Smaak says

    Wat een bijzonder hoofdgerecht, maar het lijkt me heerlijk! En dat dessert, hmmm…

  3. Cheese and Chinese says

    Doe mij maar zo’n vismenu, lekker en eens keer wat anders dan een vlees hoofdgerecht!