No bake sinterklaas cheesecake

No bake sinterklaas cheesecakeToen ik alle sinterklaas-recepten voor dit jaar had gemaakt kon ik het niet weerstaan nog een laatste extra recept te maken. Eentje waar ik zelf heel veel trek in had. De no bake sinterklaas cheesecake. Toen ik hem zelf had gegeten kon ik het natuurlijk niet laten hem nog even op de foto te zetten zodat ik het met jullie kan delen. Dus bij deze, een aanrader als je opzoek bent naar een lekker (en gemakkelijk) toetje voor het heerlijk avondje.

De no bake sinterklaas cheesecake is een toppertje. De combi van speculaaskruiden, vanille, frisse roomkaas en kruidnoten is heerlijk. En zo in een potje ziet het er ook nog eens leuk uit.

Dit sinterklaastoetje is super lekker en nog eens mega gemakkelijk om te maken. Handig, want ik weet niet hoe het bij jullie zit? De tijd rond het heerlijke avondje is bij mij altijd nogal druk. De laatste kado’s moeten gekocht worden en vaak moet er ook nog even snel een rijm en surprise tussendoor gemaakt worden. Als je 20 minuutjes over hebt kun je nog snel dit toetje maken. En ook handig: je kunt de no bake cheesecake zelfs de dag van te voren maken. Zo heeft het lang genoeg de tijd om op te stijven in de koelkast.

Oké genoeg getypt, door naar het snelle recept:

Sinterklaas toetje no bake cheesecake pepernoten

No bake sinterklaas cheesecake

 

No bake sinterklaas cheesecake

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 1 hour

Aantal: 6 personen

No bake sinterklaas cheesecake

Ingrediënten:

 • 250 gram roomkaas
 • 225 ml slagroom, ongeklopt
 • 100 gram suiker
 • 1 vanillestokje
 • 2 eetlepels citroensap
 • halve theelepel speculaaskruiden
 • 150 gram kruidnootjes plus extra om te garneren
 • 3 eetlepels roomboter
 • Extra benodigd: 6 potjes (of glaasjes)

Bereiding:

 1. Maak de pepernoten fijn door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan (of slaan). Smelt de boter en meng dit door het pepernotenkruim. Verdeel het kruim over de bodem van de glaasjes.
 2. Sla de slagroom met de suiker stijf. Roer in een andere kom de roomkaas los. Meng de roomkaas met de speculaaskruiden, citroensap en vanillemerg. Vouw de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
 3. Vul de glaasjes met het roomkaasmengsel en maak het af met een beetje kruidnotenkruim en kruidnoten.
 4. Laat de no bake sinterklaas cheesecake voor het serveren twee uur opstijven in de koelkast.
https://www.brendakookt.nl/2015/11/19/no-bake-sinterklaas-cheesecake/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marlotte says

  Wat een heerlijk receptje zeg en lekker snel gemaakt. Bij mij is het ook altijd een drukte vanjewelste tijdens de feestdagen. Deze onthoud ik!

 2. Renske says

  Wat een leuk, lekker en simpel recept. Let’s try! :)

 3. Jacquelien says

  Goedemorgen ,

  Leuk recept , ga ik zeker maken !
  Dankjewel
  Gr Jacquelien

 4. willeke says

  MMMM….. lijkt mij echt heerlijk en wil deze dus ook echt een keer gaan maken! Maar welke roomkaas gebruik je altijd? Ik sta namelijk vaak voor het schap en weet dan niet welke ik moet nemen want bijv MonChou is toch ook een roomkaas?

  • Brenda Kookt says

   MonChou is een roomkaas, maar dat is niet de roomkaas die ik voor de no bake cheesecake gebruik. Ik gebruik neutrale roomkaas, zoals philedelpia zonder kruiden. Maar dit verkopen ze ook van andere merken. Het zit in een kuipje.

 5. Lilian says

  Hai, dit ziet er lekker uit! Ik wil dit graag zondag gaan maken voor 9 personen, en bij gebrek aan zoveel glaasjes, vroeg ik me af of 1,5 x deze hoeveelheden (dus voor 9 personen) genoeg is om de cheesecake in een springvorm te maken. Heb je daar misschien een idee over? Bedankt alvast!

  • Brenda Kookt says

   Hoi Lilian, ik denk dat het in een springvorm van 24 cm zeker moet lukken. In plaats van glaasjes kun je ook gewone glazen of schaaltjes gebruiken. Of inderdaad een bakvorm.

   • Lilian says

    Dank je wel voor je reactie, ik ga het proberen!

    • Lilian says

     Uiteindelijk toch genoeg glaasjes gevonden :) De glaasjes geserveerd op een bordje met een bolletje speculaasijs, toefje slagroom en wat (verkruimelde) kruidnootjes. Makkelijk te maken, zag er prachtig uit en was heerlijk, bedankt!

 6. Simone says

  ik heb deze vanavond gemaakt samen met de Sinterklaas tiramisu en het was een groot succes! bedankt voor het delen van deze recepten :)

  groetjes Simone

 7. Annelies says

  Wat een supermakkelijk en lekker recept. Gisteravond gemaakt als toetje voor vandaag, superlekker ?

 8. Helen says

  De cheesecake met pepernoten was echt heerlijk. Mijn kleine meid van 1.5 jaar heeft er ook heerlijk van gesmuld. Groetjes Helen

 9. Willeke hendriksen says

  grappig ik had pas speculaas gemaakt en kwam ook op het idee er wat anders mee te doen…..ik vermeng het met chocola of cappucino ook lekker…. :)

 10. Annette says

  Welke roomkaas heb jij gebruikt?

 11. mariska says

  Hallo!kan ik ook drank ik dit gerechtje gebruiken?en welke zou dan kunnen?!Graag hoor ik van je want wat een leuk gerechtje zeg!