Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Ovenschotel met pompoen en geitenkaasOvenschotels doen het goed, ze vallen altijd in de smaak. Zo ook deze! Vandaag heb ik een lekkere herfstschotel voor jullie klaarstaan. Een ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas.

Bij mij thuis staat er regelmatig een nieuw gerecht op tafel. Voor mijn blog probeer ik veel nieuwe dingen uit zodat ik iedere keer weer iets anders met jullie te delen heb. We eten daarom vaak een gerecht dat we nog niet eerder hebben gegeten. Soms zie ik een bedenkelijk gezicht tegenover me, J is niet altijd direct enthousiast als ik iets op tafel zet. Maar als ik een ovenschotel voor zijn neus zet dan is het altijd goed. Zelfs als er pompoen én geitenkaas op zit.

MAGGI vroeg me een variatie te maken op de ovenschotel Hollandse groenten in tomatensaus. Toevallig is dit een schotel die ik vaker heb gegeten, ik vind de tomatensaus in deze schotel namelijk heel erg lekker. Het is me helaas nog niet gelukt deze succesvol na te maken daarom belandt dit pakje regelmatig in mijn boodschappenkar.

Volgens het pakje voeg je Hollandse groenten, champignons en kip toe. Ik heb er een typische herfst/winterschotel van gemaakt door pompoen toe te voegen. Extra lekker met geitenkaas, maar als je hier niet van houdt kun je ook geraspte kaas over de pompoen strooien.

Staat deze lekkere schotel binnenkort ook bij jou op tafel?

Ovenschotel met tomatensaus, aardappelschijfjes, pompoen en geitenkaas

Ovenschotel met aardappelschijfjes, pompoen en gehakt

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 40 minutes

Aantal: 4 personen

Ovenschotel met pompoen, gehakt en geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 pakje ovenschotel Hollandse groenten in tomatensaus
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 350 gram gehakt
  • 1 pompoen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 100 gram verse geitenkaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC (hete lucht op 180 ºC). Vet een ovenschaal in.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor.
  3. Rul het gehakt in een koekenpan, voeg de courgette toe en bak dit even mee met het gehakt.
  4. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en tenslotte de voorgekookte pompoenblokjes.
  5. Voeg de inhoud van de ovenmix toe aan 350 ml koud water en mix dit goed door met een garde.
  6. Schenk dit over de schotel en verkruimel tot slot de geitenkaas over de schotel.
  7. Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 40 min gaar en goudbruin worden. Als de schotel tijdens het bakken te bruin kleurt, bedek deze dan met aluminiumfolie.
https://www.brendakookt.nl/2015/11/03/ovenschotel-met-pompoen-gehakt-en-geitenkaas/

Dit artikel is een samenwerking met MAGGI, lees mijn disclaimer

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Hier thuis zijn de ovenschotels ook favoriet. Je kunt er ook zoveel kanten mee op! Pompoen en geitenkaas is altijd goed, ziet er in ieder geval heerlijk uit!

  2. Els B says

    Heel kleurrijk ziet het er uit, kun je het ook maken zonder
    pakje?

    • Brenda Kookt says

      Jazeker, in dat geval kun je de saus zelf maken. Maar zoals ik ook in de tekst vertelde heb ik de exacte smaak nog niet kunnen ontdekken.

  3. Aukje says

    Vanavond gemaakt: heerlijk!