Ga naar de inhoud

Steun cacaoboeren met Cote D’or Cocoa Life

Cote D'or - Cocoa life

Gesponsord artikel

‘Vroeger’ toen we net samenwoonden hadden Joost en ik samen regelmatig een Côte D’or momentje. ‘s Avonds als we samen gezellig tv keken mochten we allebei een stukje van onze favoriete chocolade, een Côte D’or reep. Dat was echt genieten, vooral door de lekkere praline vulling. Waarom we hiermee gestopt zijn is me een raadsel. Ik geloof dat we deze gewoonte snel weer moeten invoeren. Dit is namelijk hét moment om extra vaak te genieten van Côte D’or chocolade.

Naast het ontwikkelen van (super lekkere) chocolade wil Côte D’or de cacaoboeren een betere toekomst te geven. Dit doen ze met het duurzaamheidsproject Cocoa Life. Het doel van het project is het verbeteren van de leefomstandigheden van de boeren en hun gemeenschap. Wij kunnen hierbij helpen, en in dit artikel vertel ik je daar meer over.

Cote D'or chocolade - Cocoa life

Lage cacao aanbod

Het gaat niet goed met de cacao industrie. De consumptie van cacao stijgt, maar het aanbod neemt af. Dit komt onder andere door verouderde bomen en slechte landbouwtechnieken. Ook zorgt het gebrek aan training voor een lagere oogst en lagere inkomsten. Daarbij zijn veel cacao gemeenschappen onaantrekkelijke plekken om te wonnen door gebrek aan infrastructuur en is er beperkte toegang tot educatie en gezondheidszorg. Hierdoor trekt de jeugd weg uit cacaogebieden.

Via het Cocoa Life programma wil Côte d’Or de problemen in de cacao industrie aanpakken in brede zin: ze focussen zich op maar liefst vijf gebieden. Namelijk milieu, landbouw, gemeenschappen, jeugd en levensonderhoud.

Aanpakken bij de kern

Dit project is uniek omdat het de problemen aanpakt bij de kern. Het gaat verder dan alleen het betalen van een hogere prijs voor de cacao. Cocoa Life wil de totale leefomstandigheden van de boeren en hun gemeenschappen verbeteren.

Het doel is om betere landbouwmethodes te ontwikkelen en de productiviteit te verbeteren. Hierdoor kan een vruchtbare grond doorgegeven worden aan de generaties van de toekomst. Daarbij wordt gestreefd naar meer zeggenschap voor vrouwen, onderwijs voor kinderen en het inspireren van de volgende generatie.

Côte D’or is het eerste merk dat deelneemt aan dit ambitieuze initiatief. Cacoa Life beoogt 200.000 cacaotelers te helpen ontwikkelen en om een verschil te maken voor 1 miljoen mensen in cacaotelende gemeenschappen.

Help mee!

Wij kunnen meehelpen om de Cocao Life cacaoboeren en gemeenschappen te ontwikkelen. Door zo’n lekkere Côte d’Or chocoladereep te kopen. Scoor je er snel eentje?

Dit artikel is een samenwerking met Cote D’or, lees mijn disclaimer

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op