Ga naar de inhoud

Rauwkorst Ceviche (Good Food Book)

Goedemorgen! Vandaag vertel ik jullie over een heel bijzonder boek, het Good Food Book. Én ik deel er ook een recept uit, namelijk Rauwkorst Ceviche van Robert Kranenborg. Een frisse vegetarische variant op de traditionele ceviche. Vergeet dus niet even naar beneden te scrollen.  Afgelopen maand is het nieuwste Good...
45 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Rauwkorst Ceviche (Good Food Book)

Rauwkost Ceviche van Robert Kranenborg

Goedemorgen! Vandaag vertel ik jullie over een heel bijzonder boek, het Good Food Book. Én ik deel er ook een recept uit, namelijk Rauwkorst Ceviche van Robert Kranenborg. Een frisse vegetarische variant op de traditionele ceviche. Vergeet dus niet even naar beneden te scrollen. 

Afgelopen maand is het nieuwste Good Food Book gelanceerd, een prachtig initiatief van stichting FDBCK waarvan de volledige opbrengst naar schoolmaaltijden voor kids in Malawi gaat. Ieder verkocht boek levert maar liefst 40 schoolmaaltijden op voor kinderen in Malawi.

Misschien ken je de vroegere kookboeken ‘Topkoks voor thuiskoks’ nog? Ik heb er een aantal in de kast staan, ik vroeg deze boeken altijd voor Sinterklaas. Sinds vorig jaar is dit omgedoopt tot het Good Food Book, dit is alweer de tweede editie.

Aan het Good Food Book hebben dit jaar maar liefst 50 koks meegewerkt, en het zijn deze keer niet alleen topkoks die recepten hebben ontwikkeld, ook een aantal bekende foodies deden mee.

Good Food Book,Rauwkost Ceviche van Robert Kranenborg

Rauwkost Ceviche van Robert Kranenborg

In het Good Food Book vind je 50 heerlijke recepten. Het zijn niet alleen recepten voor een chic diner, maar ook voor ontbijt, lunch of barbecue én er is dit jaar zelfs een hoofdstuk voor zoetigheden en snacks toegevoegd. Het is dus een ontzettend gevarieerd kookboek.

De recepten in het boek zijn favoriete makkelijke recepten van de topkoks en foodies. Dit zijn de recepten die de koks ook thuis maken voor vrienden en familie. Verwacht geen peperdure ingrediënten, ingewikkelde kokstrucs of mega lange bereidingstijden. De recepten zijn toegankelijk en super lekker.

Een greep uit de professionals die dit jaar hebben meegewerkt: Topkoks zoals Herman den Blijker, Ron Blaauw, Niven Kunz, Robert van Beckhoven en Yvette van Boven. Bekende foodies zoals Monique van Loon, Pauline Weuring en Denise Kortelever. Én bekende namen met een relatie tot food zoals Guus Meeuwis en Martijn Krabbé.

Een prachtig kookboek gekoppeld aan een heel mooi doel. Het Good Food Book is verkrijgbaar voor € 14,95, Bestel het boek via deze link.

Good Food Book Herman den Blijker, Rauwkost Ceviche van Robert Kranenborg

Good Food Book Robert Kranenborg, Good Food Book Herman den Blijker, Rauwkost Ceviche van Robert Kranenborg

Ik mag alvast een recept uit het Good Food Book delen. En ik ga voor de ‘Rauwkorst Ceviche’  van Robert Kranenborg. Een vegetarische variant van ceviche.

Ceviche is oorspronkelijk een gerecht met rauwe vis dat wordt gemarineerd in citrusvruchten zoals limoen, citroen en soms zure sinaasappel. Tijdens het marineren stollen de eiwitten van de vis en trekt de smaak van de citrus er in.

Ik wil graag nog eens ceviche bereiden, door de zwangerschap is dat er even niet van gekomen. Daarom is het een mooie oplossing om voor een rauwkost ceviche te gaan. Een lekker fris-groente-gerecht.

Dit recept voor rauwkorst ceviche kan gegeten worden bij de lunch, maar je kunt het ook serveren als voorgerecht bij een diner.

rauwkorst chevice good food book, Good Food Book Herman den Blijker, Rauwkost Ceviche van Robert Kranenborg

Rauwkost-ceviche

Tip van Robert: Koop een Japanse mandoline om groenten flinterdun te snijden; je beste hulp in de keuken voor nog geen 30 euro!

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rauwkorst ceviche (good food book)

Voorbereiding: 45 minuten
Stap 1
Schil de paprika’s en de sjalotjes en snij ze in ragfijne blokjes.
2
Stap 2
Ontpit het pepertje en hak het met de gepelde knoflooktenen fijn.
3
Stap 3
Pers de limoenen uit en doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Zet de kom op een koele plek.
4
Stap 4
Na 20 minuten is deze basis klaar om er andere rauwe groenten in flinterdunne plakjes mee op smaak te brengen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op