Ga naar de inhoud

Andijviestamppot vegetarisch – zonder spekjes met fijn gehakt

Gesponsord artikel Vandaag gaan we voor een lekker stamppotje, een andijviestamp. Omdat het veggy month is gaan we niet voor de traditionele stamppot met spekjes maar gebruiken we een vegetarisch alternatief. En ik moet je zeggen, dat is geen verkeerde keuze. Hier in huis viel de stamppot ontzettend in de smaak. In dit recept heb
Delen op

Andijviestamppot vegetarisch – zonder spekjes met fijn gehakt

andijviestamppot met paprika champignons en ui

Gesponsord artikel

Vandaag gaan we voor een lekker stamppotje, een andijviestamp. Omdat het veggy month is gaan we niet voor de traditionele stamppot met spekjes maar gebruiken we een vegetarisch alternatief. En ik moet je zeggen, dat is geen verkeerde keuze. Hier in huis viel de stamppot ontzettend in de smaak.

In dit recept heb ik een vegetarische variant op gehakt gebruikt, namelijk fijn gehakt van Tivall. Dit is vegetarisch gehakt op basis van soja- en tarwe-eiwit. Handig en lekker als vleesvervanger. Om de stamppot net even iets extra’s te geven heb ik naast de andijvie extra groenten toegevoegd door ui, paprika en champignons toe te voegen. Hierdoor wordt de stamppot extra lekker. En mocht je de spekjes toch Ć©cht toe willen voegen, Tivall heeft ook vegetarische spekjes in het assortiment šŸ˜‰

Als je niet bekend bent met de producten van Tivall is deze maand een goede om het eens te proberen. Op dit moment loopt er namelijk een leuke actie waarmee je je aankoopbedrag terug kunt krijgen.

andijviestamppot met fijngehakt

Actie

Op de producten van Tivall vind je deze maand tijdens de veggie month een verwijzing naar veggy365.com, Op deze website vind je dagelijks een nieuw vegetarisch recept maar ook vind je een actiebanner. Door op de banner te klikken en je gegevens achter te laten wordt het aankoopbedrag van je artikel binnen 2 weken teruggestort op je rekening.

Ook kun je kans maken op een gratis diner voor 2 personen in een vegetarisch restaurant. Om hier kans op te maken plaats je op Facebook een foto van een vegetarische maaltijd (bijvoorbeeld van deze andijviestamppot) o.v.v. #tivall en #veggymonth #veggy365.

De producten van Tivall zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. Neem voor meer vega-inspiratie een kijkje op veggy365.com.

andijviestamppot met fijngehakt ui en paprika

Andijviestamppot zonder spekjes met fijn gehakt

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 400 gram gesneden andijvie
  • 500 gram aardappelen
  • 175 gram Tivall fijn gehakt
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • klontje roomboter
  • 70 gram geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren (of meer stukjes als je grote aardappelen hebt). Kook de aardappelen gaar. Giet het kookvocht van de aardappelen af in een kommetje.

Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes en voeg dit bij de ui. Bak dit even mee tot de paprika zacht zijn en de champignons mooi bruin. Voeg de Tivall fijn gehakt toe en bak dit ook even mee.

Stamp de aardappelen fijn, meng hier een beetje kookvocht door samen met de oude kaas, een klontje roomboter en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout en stamp alles goed door elkaar zodat het mooi mengt.

Roer tot slot de rauwe andijvie en het fijn gehakt mengsel door de aardappelen.

Dit artikel is een samenwerking met Tivall, lees mijn disclaimer

BewarenBewaren

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op