Pasta met pompoensaus (2 variaties)

Pasta met pompoensaus

Vandaag hou ik het kort, ik deel een lekkere pastasaus. Maar deze keer geen rode tomatensaus. We gaan voor een oranje pompoensaus.

Dat is weer eens wat anders he? Pompoen past natuurlijk helemaal bij de herfst, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken. Het is weer een iets anders en eigenlijk is het ontzettend gemakkelijk om te maken.

En daarbij geef ik je ook nog twee variaties om de oranje pompoensaus mee te combineren. Met gehaktballetje (voor hem?) of geitenkaas (voor haar?).

Pasta met pompoensaus en gehaktballetjes

Pasta met pompoensaus en geitenkaas

Pasta met pompoensaus

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram pasta
  • 500 gram pompoenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml groentebouillon
  • scheutje kookroom
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • peper

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan met olijfolie aan. Voeg de blokjes pompoen en salie er bij en bak dit even mee. Voeg de groentebouillon toe en kook dit op zacht vuur tot de pompoen gaar is.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Maal met een staafmixer of blender het pompoenmengsel fijn. Voeg de kookroom toe en roer even goed door. Breng de saus extra op smaak met peper.

Roer de gekookte pasta door de pompoensaus.

Serveer de pasta met pompoensaus met:

Variatie 1: 

  • gehaktballetjes
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Variatie 2:

  • geroosterde pijnboomptijes
  • verse basilicum
  • verbrokkelde zachte geitenkaas

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Oh wat een heerlijke pasta! Ik zou uiteindelijk toch voor variatie twee gaan (want ik houd van geitenkaas) maar die eerste lijkt me ook heerlijk!

    • Brenda Kookt says

      Ik ga ook voor de versie met geitenkaas. De versie met gehaktballen was voor mijn vriend ;)

  2. Sabine says

    Jummm! Dat ziet er lekker uit, een origineel recept met pompoen :-) Je kunt er ook alle
    kanten mee op hè. Leuk!

  3. Renske says

    Het zou nooit in mij opkomen pompoensaus voor de pasta te maken. Maar wat klinkt dit heerlijk zeg! Ik zeg: “Save!” ;-)

    • Brenda Kookt says

      Zeker doen, het heeft mij ook zeer positief verrast. En zelfs mijn vriend, die zegt niet zo van pompoen te houden vond dit heel erg lekker. Vooral de versie met ballen ;)

  4. aniek says

    Toen ik dit recept zag, heb ik het direct toegevoegd aan mijn weekmenu.
    Ben het nu aan het klaarmaken. Het ruikt al heerlijk en verwacht dat het zo smaakt.
    Ik heb alleen ipv geitenkaas feta toegevoegd, aangezien ik geen geitenkaasfan ben ;)