De ultieme New Yorkse Hotdog

Miljuschka's food trucks hot dog

Deze zondag heb ik een hotdog voor jullie klaar staan. En wat voor eentje. Deze New York Hotdog is serieus de lekkerste hotdog die ik ooit heb gegeten. Een dikke vette aanrader dus!

Als ik op een (food)festival ben neem ik het liefst een hotdog. Geen knakworstje tussen een wit bolletje met ketchup en mayonaise, maar een hotdog met een echt worstje en lekkere topping. Vol van smaak en vers bereid in de food truck.

Vanaf nu kunnen we deze smaakvolle gerechten ook thuis maken, in het boek Miljuschka’s Food Trucks zijn de lekkerste gerechten uit Food Trucks verzameld.  Voor het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Food Trucks maak zij een culinaire reis door Amerika om de foodtruck-cultuur te ontdekken. Hier proefde zij de lekkerste gerechten van kleurrijke ondernemers.

De vijftig meest bijzondere geruchten die ze tegenkwam op haar reis zijn vertaald naar recepten die we ook thuis kunnen nakoken. We kunnen nu thuis aan de slag om de lekkerste food truck recepten te maken.

Miljuschak's food trucks review

Het boek trapt af met een hoofdstuk over Food Truck Facts. Hier vertelt Miljuschka over de historische verhalen die ze tijdens haar reis door Amerika heeft gehoord. Wist je dat er in de zeventiende eeuw al mannen met verrijdbare karretjes in New York liepen waarop worstjes werden bereid? Wat ook opvallend is: de financiële crisis bleek in 2008 een boost voor de foodtrucksector te zijn.

De food truck recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Vlees, Vis, Vega, Voor erbij en Zoet & Drinks. Een kleine greep uit de recepten die in het boek voorbij komen: Badass burger met gorgonzola, bacon en gekarameliseerde ui, Lobster rolls,  Spicy taco’s met garnalen en ananas, Dhalkroketten met saffraanmayonaise en tangosalsa, Deep fried oero’s, Bojo Cheesecake en Hot frozen Chocolate.

Van deze titels loopt het water je toch in de mond?

De recepten worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van Miljuschka en unieke kijkjes in de foodtruck-cultuur. Ondertitel is de lekkerste streefoodgerechten voor thuis, en dat zijn het zeker. Kortom Miljuschka’s Food Trucks is een boek voor de lekkerbek. Gevarieerde recepten voor als je niet bang bent voor lekkers met bacon en suiker.

Miljuschka’s Food Trucks | Miljuschka Witzenhausen | Bruna Uitgevers | verkrijgbaar voor  € 19,95
Klik hier om het boek te bestellen via bol.

Scroll snel naar beneden om zelf aan de slag te gaan met de ultieme New Yorkse Hotdog. Ik zou deze hotdog graag nog eens in New York eten, maar voorlopig eet ik hem gewoon thuis op de bank. Ook niet verkeerd.. 

New York Hot Dog

New York hotdog

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 hotdogs:

 • 1 theelepel lichte basterdsuiker
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • 4 plakken bacon
 • 2 worstjes
 • 2 hotdogbroodjes
 • ketchup, naar smaak
 • truffelmayonaise, naar smaak
 • mosterd, naar smaak
 • 40 gram gekookte zuurdkool

Bereiding

Meng de suiker met de ahornsiroop. Wentel de plakken bacon erdoor en bak ze uit in een koekenpan. Bak in een ander span de worstjes gaar, circa 8 minuten aan elke kant.

Snijd de broodjes op en en besmeer ze met ketchup, (truffel)mayonaise en mosterd of een van deze drie (wat jij het lekkerste vindt). Beleg de broodjes met de worst, zuurkool en bacon.

Tip van Brenda: het hoort officieel niet, maar ik vind het erg lekker om de broodjes even in de oven te verwarmen zodat ze lekker knapperig worden. 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marlotte says

  Dit boek is helaas niets voor mij, aangezien ik geen suiker mag eten, maar dit ziet er wel echt heerlijk uit zeg!

 2. Nettie says

  Lekkerrrrrrr! Dit gaan we zeker maken! Wat voor worstjes heb jij gebruikt?

  • Brenda Kookt says

   Ik gebruikte chipolata worstjes. Dit zijn dunne worstjes, zoals een knakworst. Maar dan van echt vlees en veel lekkerder :)

   • Nettie says

    Thanks!

 3. Megan says

  Ziet er lekker uit! Bacon door de maple syrup moet wel zondig lekker zijn. Jammer dat het zo lastig is om echt lekkere hotdog worstjes te vinden in Nederland. Daarvoor moet je toch echt naar Amerika!

 4. Marlies says

  Ik heb in New York ook hotdogs gegeten, tijdens een basketbalwedstrijd. Typischer kan volgens mij niet.

  • Brenda Kookt says

   Dat denk ik ook! En, waren het de lekkerste hotdogs die je ooit hebt gegeten?

 5. Marloes says

  Mmmmm! Dat lijkt mij erg lekker! En volgens mij kan ik daar thuis wel een paar mensen blij mee maken. Kun je de ahornsiroop ergens anders door vervangen? Zo vaak gebruik ik het namelijk niet en dat is toch zonde.

  • Brenda Kookt says

   Je kunt ook agavesiroop of een vloeibare honing gebruiken. Honing is wel iets plakkeriger, maar het resultaat is bijna hetzelfde.

   • Marloes says

    Bedankt!

 6. Bibi says

  Dit lijkt mij een geweldig boek! Ik heb veel van de uitzendingen hierover gezien maar nooit geweten dat er een boek van gemaakt is met de lekkerste recepten! Niet helemaal super gezond maar op zijn tijd best erg lekker! Bedankt voor de tip! En complimenten voor je website met zo’n mooie overzichtelijke pagina en heerlijke recepten, reviews en informatie.

 7. Fran says

  Omdat mijn vriend onverwachts thuis was gisteren, moest ik mijn eetplanning (zou iets eten wat hij niet lekker vind) omgooien en het zijn deze hotdogs geworden. Was erg lekker zelfs met hotdogs uit blik. De gezoete bacon gaf het een extra lekker bite.