Ga naar de inhoud

5 Snelle kraamhapjes

5 snelle kraamhapjes

Op Brenda Kookt zijn inmiddels meerdere recepten voor kraamhapjes te vinden. Allemaal lekker, maar het zijn ook recepten waar je even de tijd voor moet nemen. En die heb je niet altijd als er een baby geboren is, je zoontje gaat uitdelen op de crèche omdat hij grote broer wordt of je de babyshower van je beste vriendin organiseert.

Daarom vandaag op het blog: 5 snelle kraamhapjes. Die ook nog eens heel erg lekker zijn!

De hapjes heb ik versierd met de blauwe en roze muisjes van De Ruijter. Natuurlijk kun je ook sprinkels of andere dingen gebruiken om de roze en/of blauwe kleur aan de hapjes te geven.

Als je meer tijd hebt om de keuken in te duiken, dan adviseer ik je eens te kijken bij deze hapjes:

Kraamhapje negerzoen

Kraamzoenen

We beginnen met een hapje dat ik in het begin van mijn zwangerschap veel gemaakt heb. De kraamzoen. Je kunt de good old negerzoen namelijk heet gemakkelijk versieren met blauwe of roze muisjes. Dit hapje is snel te maken en erg lekker.

Benodigdheden: negerzoenen, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje of bakje. Verwarm de bovenkant negerzoen boven het gasfornuis of met een crème brulee brandertje zodat de chocolade aan de bovenkant smelt. Dip de negerzoen als de chocolade zacht is geworden in het schoteltje met muisjes. Laat de kraamzoenen even staan zodat de chocolade weer kan stollen.

snel kraamhapje eclair lange vinger

Kraam eclair

Dit is een erg gemakkelijk hapje, maar wel eentje die altijd in de smaak valt. En niet alleen bij de kids hoor 😉

Benodigdheden: lange vingers, witte chocolade, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepeltje over de lange vingers. Dip de lange vinger met de chocolade-kant in de muisjes. Laat de lange vingers even staan zodat de chocolade kan stollen.

snel kraamhapje tompouce

Tompouce hapjes

De mini tompouce uit het vriesvak is natuurlijk al roze. Maar je kunt hem nog net even leuker maken. Maak het extra roze met de roze muisjes, of gebruik juist de blauwe als je nog niet weet wat het geslacht van de baby zal zijn.

Benodigdheden: mini tompouces (ontdooid), blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Dip de zijkanten van de tompouce in de muisjes, met je vingers kun je de muisjes eventueel aandrukken zodat ze goed blijven zitten.

Kraamhapje oreo

Oreo kraamhapjes

Oreo’s vallen altijd in de smaak. Zeker als ze zijn versierd met chocolade. En met de muisjes zien ze er extra feestelijk uit. Deze hapjes vliegen van tafel.

Benodigdheden: Oreokoekjes, witte chocolade, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepeltje over de bovenkant van de oreokoekjes. Dip de oreo’s met de chocolade-kant in de muisjes. Laat de oreo’s met de in de muisjes gedipte kant naar boven even liggen zodat de chocolade kan stollen.

Kraamhapje nijntje

Nijntje met een jasje aan

Dit hapje valt voornamelijk in de smaak bij kleine kinderen. Leuk om uit te delen op de crèche of als kids op kraamvisite komen. En handig: dit hapje is zo makkelijk dat zelf de papa het kan maken.

Benodigdheden: Nijntje koekjes, roomboter, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Smeer het jasje van nijntje voorzichtig in met zachter roomboter. Dip het koekje hierna met de boter-kant naar beneden in de muisjes.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

17 reacties

Leonie

Hoi! Kan je de negerzoen hapjes een avond van tevoren maken? Groetjes Leonie

Laat een bericht achter

Alie

We moeten binnen 2 maanden 3 showers organiseren Dus je helpt me echt goed op weg Dus ik ga maar aan de bak voor me 3 jochies Ja 3 jongens

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Alie! Binnenkort komen er nog een paar lekkere kraamhapjes online, plus een taart voor babyshower ;) De taart die ik voor de babyshower van mijn zusje maakte.

Anja

Ik ben kraamverzorgster en maak ook wel eens samen met de grote broer/zus een traktatie. Diepvries slagroomsoesjes, als ze nog bevroren zijn beetje witte chocoladepasta erop smeren en dopen in muisjes. Of chocolade biscuit heel even laten smelten in de oven en bestrooien met muisjes. Dit af laten koelen, je kan ze dan dagenlang goed bewaren.

Laat een bericht achter

Pauline

Ik werk als kraamverzorgster in vele gezinnen! Maak regelmatig de nijntje koekjes! Ik gebruik geen boter maar smelt chocolade (wit of bruin) dan de muisjes erop, even uit laten harden (kort in de koelkast) zo kan je de koekjes al een dag (of een paar dagen) van te voren maken zonder dat de koekjes zacht worden. Dit kan trouwens ook prima met Maria biscuits dan heb je mini beschuitjes. Ook ben ik fan van de geboortezoenen!!! Ben nu zelf zwanger van een tweeling jongen/meisje denk dat ik meerdere creaties ga maken!!! Erg leuk!!!

Laat een bericht achter

Jolanda

Je hebt tegenwoordig ook oreo koekjes met chocolade erom (melk en wit). Deze kun je dan net zo behandelen als de nergerzoenen. Bovenkant beetje verwarmen en dan in de muisjes dippen! Ook die ouderwetse chocolade "ice-cups" met zo'n bruin papiertje erom zijn zo makkelijk om te toveren tot kraamhapje.

Laat een bericht achter

Diana

Hoi Brenda, Ik maak geregeld gerechten van jouw site. Heerlijk! Ik heb een vraag over de lange vinger hapjes. Kan je deze een dag van te voren maken? Of worden de lange vingers dan bol? Groetjes Diana

Laat een bericht achter

Jenneke

Hallo Brenda, Leuke ideetjes zeg! De Nijntje-koekjes hebben mijn zoons ook getrakteerd toen hun broertje geboren werd. Ik heb alleen witte chocoladepasta gebruikt in plaats van boter. Ze waren er echt dol op allemaal! :-) Groetjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Jenneke. Witte chocoladepasta klinkt ook niet verkeerd zeg, leuk idee om de boter hierdoor te vervangen.

Hanneke

Dit komt als geroepen! Ben over 2 weken uitgerekend en zocht nog iets voor m'n oudste dochter om te trakteren op school.

Laat een bericht achter

nina

Super leuk Moet nog 6weken en woon in duitsland waar ze geen muiisjes kennen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Misschien kun je ze door iemand op laten sturen? En anders hebben ze bij een taartenwinkel/bakwinkel misschien blauwe/roze sprinkels? Die kun je ook gebruiken.

Stephanie | Kookles Thuis

Goeie ideeën weer, Brenda! Binnenkort de babyshower van mijn schoonzusje dus dan kunnen we ze uitproberen. Die Nijntje koekjes zijn ook super schattig! Die ga ik onthouden.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Stephanie, dit komt voor jou dus wel van pas :)

Marlotte

Wat een originele kraamhapjes. Heel leuk! Ik ben vooral fan van de kraamzoenen, zo leuk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuke tip!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! Succes met de laatste loodjes

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op