Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

De het recept voor de lekkerste aardappeltjes uit de oven heb ik drie jaar geleden gedeeld. (klik hier om het recept te bekijken) Het is nu tijd voor de lekkerste gebakken aardappeltjes. Gewoon uit de koekenpan.

Deze aardappeltjes maakte mijn moeder altijd. Voor 2 volwassenen en 4 kids was dat een flinke pan, hiervan blijf je namelijk maar eten. We lustten er wel pap van. Nog steeds ben ik gek op deze aardappeltjes van mijn moeder en staat er regelmatig een pan op tafel.

Lekkerste gebakken aardappeltjes

Geen ingewikkeld gedoe voor deze lekkere aardappeltjes. Je moet alleen even weten hoe je het moet doen. De aardappeltjes zijn niet mega gekruid. Wel mega lekker.

Ik geef je het recept voor 2 personen, maar natuurlijk kun je dit eten met nog veel en veel meer mensen.

Het geheim is een goede paprika poeder en goed bakken. Voor je gevoel bak je de aardappeltjes te lang en op iets te hoog vuur. Maar juist hierdoor worden ze perfect. En heb je een koekenpan waarvan de anti aanbaklaag niet helemaal meer goed is? Gebruik deze dan, dan worden ze nog lekkerder.

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Kooktijd/baktijd: 40 minutes

Aantal: 2 personen

Gebakken aardappeltjes (de lekkerste!)

Ingrediënten:

  • 150 gram aardappelen (meer mag ook)
  • flinke snuf paprika poeder
  • peper en zout
  • boter (om in te bakken)

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (of blokjes, wat jij het lekkerste vindt). De aardappeltjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben.
  2. Kook de aardappelen in ruim water (ze mogen onder staan) en een beetje zout maximaal 8 minuten voor. Zorg er voor dat de aardappeltjes nog niet helemaal gaar zijn.
  3. Verwarm boter in een grote koekenpan tot het licht bruin kleurt. Verdeel de aardappeltjes in de pan en breng op smaak met (ruim) paprika poeder, peper en zout. Bak de aardappeltjes rondom en zet het vuur hierna hoger. Bak de aardappeltjes zo nog aan alle kanten zodat er een laagje/klein korstje rond de aardappeltjes ontstaat.
  4. Serveer de aardappeltjes met goede mayonaise. Dat is het aller aller lekkerste.
https://www.brendakookt.nl/2015/10/11/gebakken-aardappeltjes/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Els says

    Ja heerlijk hier ook zwaar favoriet!

  2. Marlotte says

    Lekker! Ik maak ze ook altijd zo, alleen bak ik in kokosolie in plaats van boter. Is ook een goed alternatief!

    • Brenda Kookt says

      Ja, dat is het zeker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik al een hele tijd een pot kokosolie in de kast heb staan, maar het bijna nooit gebruik. Zou ik vaker moeten doen.

  3. Danique says

    Precies zoals mijn opa ze afgelopen weekend maakte, heerlijk!

  4. Marijke says

    Vanavond gemaakt, heerlijk! en eigenlijk ook zo makkelijk…komt vast vaker hier op tafel..
    Bedankt!

  5. René says

    Begrijp ik goed dat een oude pan met een anti aanbaklaag op deze manier nog goed is te gebruiken?

    • Brenda Kookt says

      Persoonlijk vind ik dat erg goed werken met mijn slechtste plan. Al is het niet zo dat de anti-aanbaklaag er al helemaal af is en er stukjes van de aanbaklaag bij de aardappeltjes op je bord verschijnen ;)

  6. Rachel Rijsdijk says

    Zien er super smakelijk uit, vooral met Zaanse Mayo!
    Maar…wat is een goed paprikapoeder? Welke gebruik jij?

    • Brenda Kookt says

      Ik gebruik paprikapoeder van de toko, of de pikante paprikapoeder van Verstegen.

  7. Tanja says

    Heerlijke aardappel gerechten! Hier eten we die ook nog een paar maal in de week naast pasta, rijst en mie! Ook fijn zijn de vele variatiemogelijkheden!

  8. Therese says

    Brenda dank je wel voor deze lekkere tip. Het was even of ik de aardappeltjes van mijn (overleden)vader weer proefde mmmm. Ik heb ze van de Celavita stampot aardappelen gemaakt; )

    • Brenda Kookt says

      Wat goed om te horen Therese, dat was een mooie (en lekkere) herinnering

  9. Marieke says

    Hier schrik ik dus heel erg van, een lekker recept geven met de opmerking “En heb je een koekenpan waarvan de anti aanbaklaag niet helemaal meer goed is? Gebruik deze dan, dan worden ze nog lekkerder.”
    Als een antiaanbaklaag beschadigd is raad ik met klem aan de pan direct weg te gooien. Zeker bij hoge temperaturen (dus bij normaal gebruik van een pan) komen toxische stoffen vrij zodra de antiaanbaklaag beschadigd is. Deze stoffen komen in je eten en eet jij dus op.

  10. Mathijs says

    Een versleten anti-aanbakpan moet je weggooien . . . Dat laagje is erg ongezond als je om de dag er wat van binnen krijgt. Oplossing is een stalen pan aanschaffen. zoals De Buyer. Je moet ze wel in bakken. Maar dan heb je wel die pan waar Oma ook mee werkte (en alle top restaurants). Deze pannen worden in tegenstelling de anti-aanbak steeds beter.

    • Mathijs says

      Hieronder dè manier om je stalen pan in te branden.. (Flaxseed oil is lijnzaadolie.) Mijn grote Buyer is nu gladder dan welke anti aanbak ooit kan zijn !

  11. Friedrich says

    Ik zit altijd met de vraag,gebruik ik nou kruimige of vast kokende aardappelen

    • Brenda Kookt says

      Dat is net wat je lekker vindt, kan allebei. Als je kruimig gebruikt krijg je ook lekkere kruimels in de pan. Heb je liever een aardappel die compact is en niet stuk gaat dan ga je voor vastkokend. Ik wissel het een beetje af.

  12. Kishan says

    Hey lekker hoor heb t net gemaakt…ik ben weer in de plus thuis im a father

  13. j says

    Gesponsord zeker met zo’n grote pot …… mayonaise erbij.

    • Brenda Kookt says

      Nee er is niets gesponsord aan dit artikel of de foto’s. Als dit wel het geval was had het er bij gestaan.

  14. Britt says

    Deze lijken me heerlijk! Vraagje: leg je de aardappels al in koud water en breng je ze dan aan de kook en kook je ze daarna 8 minuten? Of doe je de aardappels pas in het water als het kookt en dan 8 minuten? :)

  15. Lucie says

    Het zijn zeker de lekkerste gebakken aardappeltjes die ik tot nu toe gemaakt heb.
    Bedankt voor je recept!

  16. Bob says

    Simpel maar goed recept , werkt helemaal goed met een goede gietijzeren braadpan.

  17. Meta says

    Vandaag gemaakt eindelijk een goed en lekker recept zeker voor herhaling vatbaar

  18. Angelika says

    Bedankt voor je recept! Makkelijk en erg lekker;) Mijn kieskeurige mannetjes hebben alles opgegeten.

  19. Anja Torvinen says

    ik kook hele aardappelen de vorige dag en daarna maak ik gebakken aardappelen van ze :)