Ga naar de inhoud

5x broccoli

5 recepten met broccoli

Het is tijd om de friday 5 er weer eens in te gooien. Deze keer zet ik de broccoli in het zonnetje. De Nederlandse groente is namelijk nog volop verkrijgbaar tot medio november. Daar moeten we goed gebruik van maken nu het nog kan!

Is broccoli gezond?

Ja, het is een heel gezonde groente. Het zit boordevol voedingsstoffen, zoals vezels, vitamine C, vitamine K, vitamine A, foliumzuur en mineralen zoals calcium en ijzer. Broccoli bevat ook diverse antioxidanten en fytonutriënten die het lichaam beschermen tegen ziekten en ontstekingen. Door het regelmatig te eten, versterk je jouw immuunsysteem. Des te meer redenen om deze groente vaker terug te laten komen in je maaltijd!

Broccoli recepten

Daarom deel ik vandaag een paar toppertjes van recepten. Er zijn namelijk heel veel manieren waarop je het kan bereiden. Niet alleen gekookt eten met aardappelen en een stukje vlees, dus: je kunt er nog veel meer kanten mee op.

Soep

Je kunt deze populaire groente bijvoorbeeld heel goed verwerken in broccolisoep. Lekker, gezond en het vult goed. Met een broodje er bij heb je een heerlijke lunch, of een makkelijke weekend maaltijd.

Hartige taart

Een van de gerechten die ik zelf het vaakst van mijn blog kook is de hartige taart met broccoli en kip. Deze taart serveerde we laatst zelfs op de high tea. Altijd populair en keer op keer weer een succes wanneer ik de hartige taart op tafel zet.

Pasta met broccoli

Pasta is ook altijd een fijne om deze groente in te verwerken. Serveer de pasta met broccoli en een champignonsaus, bijvoorbeeld.

Als bijgerecht

Lekker voor er bij, en helemaal in het herfst-seizoen: geroosterde pompoen met broccoli. De pompoen, chilivlokken en geitenkaas maken dit echt tot een heerlijk en herfstig feestmaal.

Hamburgers

(ham)Burgers zijn er in vele soorten en maten. Een perfecte manier om groenten bij te serveren, dus! Maak deze tonijnburgers, bijvoorbeeld. Echt een toppertje in combinatie met de groene roosjes!

In een lekker hapje

Tot slot (als extraatje) kun je broccoli ook verwerken in hapjes. Wat dacht je van een lekker bladerdeeghapje met brie en broccoli?

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

2 reacties

Els

Ik vind gewoon broccoli niet lekker, maar als het ergens in verwerkt zit vind ik het oke. Dit zijn dus zeer leuke tips

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dan komen deze receptjes inderdaad goed van pas Els :)

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op