Pasta met rode pestosaus

Pasta met rode pesto en balletjes

Na een heerlijk weekend doen we vandaag weer even normaal. Daarom gooi ik er een makkelijke maandag in, een lekker snel recept met pasta en rode saus. Pestosaus.

Afgelopen weekend heb ik heerlijk gegeten, maar niet bepaald ontzettend gezond. Zaterdag had ik een (alcoholvrij)wijnavondje met vriendinnen en gister vierden we de verjaardag van andere vrienden met hamburgers van de barbecue. Tijd om vandaag weer even normaal te doen en een gerecht te eten met lekker veel groenten. Pasta met veel groenten en rode pestosaus.

Als ik thuis pasta met rode saus op tafel zet is het altijd goed. Dat valt namelijk altijd in de smaak. Maar natuurlijk wil ik niet iedere keer dezelfde saus op tafel zetten. Deze keer ging ik voor een saus met rode pesto. Een snel, makkelijk, gezond en lekker gerecht. Staat deze pasta ook bij jou op tafel deze week?

Pasta met pesto tomatensaus

Pasta met rode pestosaus

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 200 gram pasta
  • 200 gram gehakt
  • eventueel gehaktkruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • scheutje ketjap (zout)
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • gele paprika
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 3 eetlepels rode pesto (bijvoorbeeld volgens dit recept)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar in ruim water. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok.

Snipper de ui bak dit glazig. Meng het gehakt met de paneermeel, een beetje ketjap en gehaktkruiden en draai hier balletjes van. Bak deze mee met de ui. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij de koekenpan en bak dit 10 minuten mee.

Voeg tot slot de gezeefde tomaten en rode pesto toe. Verwarm dit even mee. Meng de pasta door de saus, en serveer met Parmezaanse kaas.

Tip: maak extra saus zodat je een deel kunt invriezen

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marlotte says

    Mmm, leuk recept! Die ga ik heel binnenkort maken!

  2. Els says

    jammie wij zijn dol op pasta en vooral Tyler (1 Jaar) dus deze gaan we zeker proberen

  3. Sanneke says

    Hoi,

    Waar en wanneer moet de ketjap worden toegevoegd?

    • Brenda Kookt says

      Door de gehaktballetjes heb ik een scheutje ketjap toegevoegd.

  4. Harriët says

    Hmmm deze vanavond proberen. Woensdag had ik de aardappelanders ovenschotel gemaakt, was heerlijk!!

  5. Wilbert says

    Heb vandaag dit recept gemaakt, heerlijk!
    maakte altijd al zelf de pastasaus, met een blikje tomatenpuree, maar met de pesto is het nog lekkerderrrrrrr.