Ga naar de inhoud

Crostini met makreel

Tijdens Brenda’s High Tea vorige week wilde ik voor de variatie ook een hapje met vis serveren. Vaak wordt  bij een high tea in dat geval gekozen voor een sandwich met gerookte zalm. Dat is natuurlijk erg lekker, en lust bijna iedereen. Maar toch wilde ik iets anders, ik vond de zalm te standaard. Daarom koos
Delen op

Crostini met makreel

High tea hapje vis

Tijdens Brenda’s High Tea vorige week wilde ik voor de variatie ook een hapje met vis serveren. Vaak wordt  bij een high tea in dat geval gekozen voor een sandwich met gerookte zalm. Dat is natuurlijk erg lekker, en lust bijna iedereen. Maar toch wilde ik iets anders, ik vond de zalm te standaard. Daarom koos ik er voor een een crostini met makreel te serveren.

De crostini is gebaseerd op dit (ietwat gedateerde, old school, retro) recept. Het is een lekkere frisse combinatie van makreel met blokjes appel. En dit past dan weer heel goed bij een knapperige crostini. En een voordeel: de zwangere dames die aanwezig waren konden dit ook gewoon eten.

Wat mij betreft een leuke tip voor iedere high tea. Al kun je dit hapje natuurlijk ook serveren bij de borrel, als onderdeel van een (hapjes)buffet of bij de lunch of picknick.

Crostini met makreel

Crostini met makreel

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 5 hapjes:

  • 5 plakjes stokbrood of ciabattabrood
  • olijfolie
  • teentje knoflook
  • 1 gerookte makreelfilet
  • 2 eetlepels yoghurt (of mayonaise)
  • 2 ringen lente-ui
  • reep gegrilde paprika (of verse paprika)
  • 1/4 friszure appel
  • tuinkers om te garneren
  • rode ui
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Besprenkel de plakken brood met olijfolie. Rooster het brood 10 tot 15 minuten in de oven tot het goudbruin en krokant is. Halveer het teentje knoflook en wrijf dit na het bakken over het brood. Zo komt de aroma van de knoflook lekker in het brood te zitten.

Verwijder het vel van de gerookte makreel, verwijder de graatjes en scheur in stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de gegrilde paprika in stukjes. Meng de makreel met de yoghurt, lente ui en gegrilde paprika. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Meng een beetje dit door het makreelmengsel. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen.

Besmeer de crostini’s met het makreelmengsel. Garneer de belegde crostini met een reepje (gegrilde) paprika, rode ui en tuinkers.

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

4 reacties

Rosalien

Crossing met makreel was heerlijk. Ik heb ipv paprika stukjes tomaat gebruikt. Dit recept is voor herhaling vatbaar. Heerlijk als voorgerecht.

Laat een bericht achter

Els

Een hele goede tip voor de volgende verjaardag

Laat een bericht achter

Vera

Dit ga ik zeker maken , ik vond hem heerlijk vorige week bij de High tea

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is goed om te horen :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op