Ga naar de inhoud

Gehakt pasteitje

Vandaag deel ik een lekker warm hapje met je, een gehakt pasteitje! Met een bolognese twist. Het is inmiddels officieel herfst. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel aan toe ben. Donkere dagen in huis, gezellig bij de warme kachel met een kaarsje erbij en een heerlijk verwarmende maaltijd. Misschien komt het ook
Delen op

Gehakt pasteitje

Pie met gehakt bolognese

Vandaag deel ik een lekker warm hapje met je, een gehakt pasteitje! Met een bolognese twist.

Het is inmiddels officieel herfst. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel aan toe ben. Donkere dagen in huis, gezellig bij de warme kachel met een kaarsje erbij en een heerlijk verwarmende maaltijd.

Misschien komt het ook door ‘de nesteldrang’ en het feit dat ik stiekem al een paar weken met mijn hoofd in de herfst loop. Langzaamaan probeer ik mijn blog namelijk voor te bereiden op mijn zwangerschapsverlof. Als ik het rustig aan doe wil ik dat er genoeg lekkers op Brenda Kookt verschijnt zodat jullie voldoende inspiratie hebben voor de herfst- en feestdagen.

Daarom heb ik al een paar lekkere soepen, stamppotten en zelfs al een stoofschotel voor jullie voorbereid. Op deze recepten moeten jullie nog even wachten maar vandaag heb ik wel een ander heerlijk herfstgerecht klaarstaan. Namelijk een gehakt pie, een pasteitje met gehakt.

Er zijn een paar soorten gerechten/hapjes waar ik geen genoeg van kan krijgen. Een van die dingen zijn bladerdeeghapjes. In alle soorten en maten ben ik er gek op. De knapperige bladerdeegkorst met warme smeuïge binnenkant is een heerlijke combinatie. Al een tijdje stond het op mijn lijstje om een ‘meat pie’  te maken. Een bladerdeeghapje met gehakt. Uiteindelijk werd het deze variant met bolognese twist, dit is een blijvertje die de komende periode zeker vaker gegeten gaat worden. Komt hij bij jou ook op tafel?

P.s. dit is niet alleen lekker als hapje, je kunt er ook gewoon 4 eten als avondmaal. Niet verkeerd hoor, kan ik je vertellen uit ervaring.. 😉

Pasteitje met gehakt bolognese

Gehakt pasteitje

Bereidingstijd 30 minuten en 30 minuten baktijd

Ingrediënten voor 10 pasteitjes:

  • 350 gram gehakt
  • 2 stengels bleekselderij
  • teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 gram champignons
  • 1 grote vleestomaat
  • scheutje witte wijn
  • snuf kaneel
  • 1,5 theelepel oregano
  • 15 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei

Extra benodigd: tartelettes vorm – of muffintray

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit in een beetje olijfolie glazig en voeg de gehakt toe. Bak het gehakt rul. Snijd de bleekselderij, champignons en vleestomaat fijn en voeg dit bij het gehaktmengsel. Bak dit ook even mee.

Breng het gehakt op smaak met peper, zout, oregano en een snuf kaneel. Voeg de witte wijn toe en laat dit ongeveer 10 minuten inkoken.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Beleg de vormpjes met bladerdeeg en vul dit met het gehaktmengsel. Dek de vormpjes af met een cirkel van bladerdeeg, druk de randjes goed aan.

Prik een gat in de dekseltjes zodat het vocht kan ontsnappen. Bestrijk de dekseltjes hierna met opgeklopt ei. Bak de pasteitjes 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto

10 reacties

Rita

Hoi, dus 1 plakje in de muffinvorm en dan 1/4 v.e. bladerdeeg als dekseltje ?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik gebruik 2 plakje in de muffinvorm, eventueel kun je deze bijsnijden. En dan heb je 5 plakjes bladerdeeg over voor de dekseltjes van 10 muffinvormen. Ik gebruik een half plakje bladerdeeg per muffinvorm als dakje.

ruud

Hallo, kun de pasteitjes ook de volgende dag koud eten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Ruud, ja dat kan prima met deze pasteitjes.

Patricia

Wat kan ik als alternatief voor witte wijn gebruiken? Groetjes.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval kun je ook een scheutje water of bouillon nemen zodat het iets smeuïger wordt.

Tveer

Lijkt me heerlijk, ga ik zeker maken, alleen.........er staat in het 15 plakjes bladerdeeg, maar het recept is voor 10 stuks. Wat doe ik met die andere 5??? Groetjes.

Laat een bericht achter

Rob Metz

Wel bakjes van maken, vullen met banketbakkersroom. Halve aardbeien erop. En versieren met een toef slagroom. Jij kan niet meer stuk bij je gezin.

Brenda Kookt

Per bladerdeeghapje is 1 plakje bladerdeeg niet genoeg, anders lukt het niet om de pasteitjes mooi dicht te maken met het dekseltje.

Els

Lijkt me heerlijk, wij zijn hier ook dol op alles wat je met bladerdeeg kan maken

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op