Maaltijdplanner

Printable maaltijdplanner

Vandaag deel ik geen recept, maar iets anders leuks. Iets handigs als je het mij vraagt: ik deel vandaag de ‘Brenda Kookt Maaltijdplanner’!

Nu de zomerperiode voorbij is merk ik dat ik qua eten een beetje makkelijk geworden ben. Ik doe niet meer zoveel moeite om tijdens het ontbijt, lunch en tussendoortjes gevarieerd te eten. Daarom maak ik graag een maaltijdplanning voor de hele week. (ik ben namelijk gek op overzichten en lijstjes ;))

Zo zorg ik er voor dat ik niet 5 dagen in de week aan de boterhammen zit, voldoende fruit eet en ook bij de lunch regelmatig groenten eet. Het komt er dus op neer dat ik gezonder en gevarieerder eet. Win win dus!

Planning maaltijden printable
Met de handige maaltijdplanner plan je je maaltijden voor de hele week in. Van ontbijt en lunch tot tussendoortjes.  Zo wordt gezond en gevarieerd eten gemakkelijk, én leuker! Naast de maaltijden is er ook ruimte om boodschappen en/of notities te noteren.

De maaltijdplanner kun je nu als notitieboekje bestellen (A5 formaat, 50 vel), klik hier om mijn (web)winkeltje te bekijken en een bestelling te plaatsen.

Maaltijdplanner Brenda Kookt invullen

Samen met Angelina van Peek Inside (die ook het design van mijn blog heeft ontworpen) heb ik de planner ontworpen.

Ben je ook een (maaltijd)planner? Of bekijk je liever per dag wat je gaat eten? 

Gebruik je de maaltijdplanner en deel je hem op Social Media? Vergeet dan niet #maaltijdplanner te vermelden en @brendakookt en @peekinsidenl te taggen.  

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Christel says

  Superhandig, ik ga voor de kleurenversie! Dank je wel!

 2. Fran says

  Ik ben een enorme planner. Ik houd van koken maar niet van boodschappen doen dus wil dat maar 1 keer per week doen en dan nog een keer wat verse producten. Bovendien wil ik niet iedere dag nadenken over wat we gaan eten.

  Ik gebruik momenteel de Smulweb agenda om mijn maaltijden te plannen.

  Leuk idee om een maaltijdplanner te maken!

 3. Els says

  lijkt me erg handig, maar ik ben helaas zo iemand die op maandag nog niet weet wat ze woensdag wil eten haha

  • Brenda Kookt says

   Dat hoor ik vaker. Ik eet meestal wat ik van te voren bedacht heb, dan kijk ik er juist extra naar uit en heb ik er echt trek in. Maar natuurlijk wisselen de dagen ook weleens.

 4. marieke says

  Joh, wat een gaaf idee…. hier liggen altijd van die “geeltjes” en notitiebriefjes die dan vervolgens weer kwijtraken! Super idee dus!

 5. bas says

  Leuk idee!
  Ik zelf gebruik OneNote voor het verzamelen van mijn recepten en het maken van lijstjes. Zo heb ik een tabblad met recepten, een tabblad met succesrecepten (dus degene die geslaagd waren uit mijn verzamelde recepten) en een tabblad waarin ik voor de hele week per dag een maaltijdplanning maak. Per dag zet ik er ook de link naar het recept bij zodat ik niet hoef te zoeken. Het voordeel van OneNote vind ik bovendien dat ik het vanaf elk device (computer, tablet, telefoon) kan benaderen.

  Verder heb ik in OneNote ook nog een tabblad gemaakt waarin ik alle kruiden die we in huis hebben heb opgesomd, zodat ik nooit misgrijp als ik specifieke kruiden nodig heb.

  • Sandra says

   Hoi Bas! Ik ben érg benieuwd naar jouw One Note systeem. Kan ik die ter inzage eens bekijken?

   Sandra

 6. kimberly says

  Wauw! Super leuk..

  Ik was al zo lang op zoek naar dit..

 7. Lieke says

  Wat een leuk idee, ziet er mooi uit! :)

 8. shawna says

  Ik kan de maaltijd planner niet downloaden er staat dat ik geblokkeerd ben om dit te downloaden.
  Hoe kan dit?

  • Brenda Kookt says

   Wat vreemd Shawna, ik heb het net nog getest en bij mij doet hij het wel. Op wat voor apparaat probeer je het te downloaden? Laptop of pc, of iets anders?

   • Shawna says

    op een mac book air.

    • Brenda Kookt says

     Zou je het nog eens willen proberen? Ik vermoed dat het gister een beetje druk was qua downloaden en hier hierdoor niet lukte. Als het goed is, is het nu opgelost.

     • shawna says

      Ja gelukt hoor, ben er heel blij mee.

 9. Liona says

  Yeaaaah!! Super leuk! Dit komt op dit moment echt heel goed van pas. Whoppa opgeslagen en uitgeprint :)

 10. Maria-Pura says

  Aller eerst van harte met je zwangerschap! Ook mijn schoondochter si zwanger en heeft tot nu toe nergens last van gehad. De maaltijdplanner is super handig, dank je wel. Je recepten altijd even bijzonder en lekker. Helemaal super! Je blog zal ik naar Lotte, mijn schoondochter, doorzenden zodat zij deze ook kan volgen. Weet zeker dat ze je blog leuk zal vinden. #succes #Gracias

 11. Judith says

  Ziet er mooi uit. Voor mij zou deze echter niet geschikt zijn. Te weinig schrijfruimte. Als ik bijv gekookte aardappelen met schnitzel en doperwtjes en wortelen eet voor het diner dan kan ik het niet kwijt op dat kleine lijntje.

  • Brenda Kookt says

   Dat kan ik me voorstellen Judith. We moesten keuzes maken om ervoor te zorgen dat we alles op 1 A4 kregen. Of meerdere lijntjes en minder maaltijden (bijvoorbeeld geen tussendoortjes) of minder lijnen en alles compleet.
   Zelf schrijf ik het altijd beknopt op. Bijvoorbeeld: taart met bietjes, smoothie, banaanpannenkoekjes, muesli, andijvie. En dan weet ik dat daar andere dingen bij horen.

 12. Jolanda says

  Allereerst , ik kijk elke dag uit naar je nieuwe blogjes.
  Altijd leuk , vooral hoe je ’t beschrijft (het leest heel prettig)
  De maaltijdplanner vindt ik echt Toppie :))
  Normaal plan ik alles op een kladblok , het boodschappenlijstje , met op het volgende blad de maaltijden , (en laat ik dat blaadje , nu net vaak kwijt zijn doordeweeks)

  Ik heb je planner uitgeprint , en deze komt op het bord in de keuken.

  Thanks !!! :)

  Groetjes :)

 13. lina says

  Hi there, I was looking for this meal planner for a long time.
  I like it but the only thing is, you guys do not have it digital, it would help me a lot.
  Thank for sharing.
  Groetijes from Curacao

 14. Marieke says

  Echt super handig! Ik ben hier heel blij mee. :-)

 15. Walter says

  Ken het gevoel! Handige oplossing

 16. Cathelijne says

  Geweldig Brenda!
  Ik maak zelf veel lijstjes en overzichten, maar sinds de Flow weekly is gestopt, ging ik op zoek naar een alternatief. Super handig en mooi! Nogmaals dank! Heel bruikbaar!

 17. Lian says

  Ik gebruik altijd een kladpapiertje, dit is natuurlijk vele malen leuker! Dankje.

  Ik kan alleen de kleurenversie niet downloaden, ik krijg een melding dat ik geblokkeerd ben?

  • Lian says

   Haha terwijl ik verder lees op je pagina krijg ik ineens 6 downloadmeldingen (zo vaak heb ik waarschijnlijk op de downloadknop geklikt omdat hij het niet deed).
   Bedankt!

 18. Manon Pitlo says

  Woon sinds kort weer alleen, ‘vergat’ voor mezelf te zorgen wat eten betreft. Mijn gezondheid begon te verminderen, er moet wat gebeuren! Ben achter mijn computer gaan zitten voor handigheden die mij kunnen helpen. Dit is de eerste site waar ik op terecht kwam.
  Wat word ik hier enthousiast van! Zo gaat het me vast en zeker lukken!
  Bedankt!!

 19. Marloes de Vries says

  Hay Brenda!

  Ik gebruik de maaltijdplanner nog iedere week. Alleen kan ik nu nergens meer vinden waar ik m kan downloaden? Ik zou m graag weer willen printen!

  Groetjes Marloes.

  • Andrea says

   Ik wil het ook gaan gebruiken, maar ook ik vind de link om te downloaden niet.

 20. eline says

  Wat een leuk idee!! kan helaas de link nergens vind!

  • Brenda Kookt says

   De link is inderdaad even weggehaald, ik hoop dat ik deze week nog een nieuwe link kan plaatsen.

 21. Ingrid says

  Hallo Brenda,
  Ik ben ook op zoek naar de link… maar kan het helaas niet vinden.
  Groetjes Ingrid

Trackbacks