Zalm met pestokorstje

Zalm met een korstje van pesto

Vandaag deel ik geen complete maaltijd, maar wel een erg lekker visgerechtje. Zalm met een pestokorstje. Dit soort gerechtjes komen altijd van pas.

 

Afgelopen weekend hebben we veel vlees gegeten, daarom ga ik deze week wat vaker voor vis. Wat dan zeker op tafel komt is een lekkere moot zalm. Gewoon met peper, zout en een beetje citroensap vind ik gebakken verse zalm het lekkerste. Maar het is leuk (en lekker) om het zo nu en dan eens af te wisselen. Om er iets anders mee te doen.

Wat dacht je van dit heerlijke korstje met pesto en pijnboompitjes? Super lekker! En eigenlijk ook super makkelijk om te maken.

Staat de zalm met een pestokortstje binnenkort bij jou op tafel?

Zalm met pesto

Zalm met een pestokortstje

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • 3 theelepels groene pesto
  • 2 eetlepels panko (of paneermeel)
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Vet een ovenschaaltje in en verwarm de oven voor op 180 ºC.

Meng de groene pesto met de panko, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Leg de zalmfilets op de huid in de ovenschaal. Breng de bovenkant van de zalm op smaak met peper, zout en citroensap. Beleg de bovenkant met het pesto/pankomengsel. Druk het een beetje aan en besprenkel met een beetje olijfolie.

Bak de zalmfilets 20 minuten in de oven.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Lucrece says

    Kan het ook met rode pesto

    • Brenda Kookt says

      Ja, dat kan zeker. Het veranderd wel de smaak van het gerecht, omdat er geen basilicum maar zongedroogde tomaat in de pesto is gebruikt.

  2. José says

    Héérlijk, ik heb het gister gegeten met eigengemaakte spinaziepesto en geserveerd met pittige noedels. Klinkt raar maar de combi was voor herhaling vatbaar ? Dank voor het recept!

  3. astrid says

    De zalm staat nu in de oven, lekkerrrrrr

    • Brenda Kookt says

      Ik dacht hem al te spotten op Facebook… ;) Eet smakelijk!

  4. Sjer says

    Echt heul erg lekker! En hoe makkelijk kan het zijn?!!! Had gewoon alles al in huis!!!! Dit ga ik ook weer vaker maken!

  5. Eline says

    Hoi Brenda!

    Erg lekker de zalm! Heb je nog een goed idee over wat bij de zalm geserveerd kan worden? Ik denk zelf aan een salade, maar ik weet niet zo goed wat voor salade hier goed bij past!

    Groetjes,

    Eline

  6. Annemieke says

    Vanavond gemaakt en net heerlijk gegeten! Inderdaad erg makkelijk, ik heb eerder iets geprobeerd met pesto, maar deze combinatie is top. De volgende keer ga ik dit mengsel proberen met kippenndijtjes. Bedankt Brenda!

  7. Monique says

    Ik heb de zalm vanavond gemaakt. Wat een heerlijk receptje en zo lekker makkelijk. Mijn man vond het ook heel smakelijk. Dat is zeker een blijvertje.
    Dank je. Groetjes, Monique

  8. zus says

    Kan het ook met zalm uit de diepvries?
    2 de vraag: ik heb pas een nieuw oventje, elektrisch, met boven en onder warmte, wat moet ik aan doen?
    Bvd
    Groetjes

  9. Wiebke says

    Heel erg lekker. Met diepvries zalm en zonder kaas. Rijst en sperziebonen erbij. Super. Iedereen zat te smullen. Bedankt voor de leuke recept!

  10. Mar says

    Heerlijk een aanrader

  11. Astrid Olieman says

    Vanavond gegeten, was verrukkelijk! Dit ga ik vaker eten!

  12. angelina says

    de zalm met pestokorstje was overheerlijk!!! met alleen een grote bak gemengde sla, pijnboompitjes, komkommer en tomaat een perfecte maaltijd.