Ga naar de inhoud

Kraamhapje: Tompouce met muisjes

Ik wil jullie niet te veel bestoken met baby-dingen en kraamhapjes. Maar deze moet toch écht nog met jullie gedeeld worden. Dit was namelijk zoo lekker! Het is alweer een tijd geleden, maar toen iedereen aan de oranje tompouce zat met Koningsdag, maakte ik deze lekkertjes met muisjes. Het was nog even te vroeg om
Delen op

Kraamhapje: Tompouce met muisjes

Kraamhapje tompouche

Ik wil jullie niet te veel bestoken met baby-dingen en kraamhapjes. Maar deze moet toch écht nog met jullie gedeeld worden. Dit was namelijk zoo lekker! Het is alweer een tijd geleden, maar toen iedereen aan de oranje tompouce zat met Koningsdag, maakte ik deze lekkertjes met muisjes.

Het was nog even te vroeg om het recept met jullie te delen, ik was namelijk nog geen 12 weken zwanger. Inmiddels zitten we alweer op 28 weken (!!) en begint het nu toch wel echt dichtbij te komen. Door deze hapjes uit te delen vertelden we aan mijn zwagers en schoonzusjes dat we in verwachting waren. De hapjes waren nog lekkerder dan ik had gehoopt.

Het bladerdeeg was perfect krokant en het was gewoon een feestje om deze tompouce te eten. Natuurlijk ook omdat er een extra leuke reden was voor deze hapjes.

Tip: de tompouce kun je ook maken met bijvoorbeeld een andere topping. Neem andere sprinkels, hagelslag of kleur het glazuur oranje of roze zodat er een echte tompouce ontstaat.

Babyshower tompouche

Kraamhapje: Tompouce met muisjes

Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten voor 8 hapjes:

  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 500 ml melk
  • 50 gram custardpoeder
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels poedersuiker (eventueel meer)
  • 3 eetlepels warm water
  • roze en/of blauwe muisjes

Bereiding:

Bereid eerst de gele room zodat deze voldoende tijd heeft om op te stijven:
Klop het ei met de helft de kristal- en vanillesuiker los in een kom. Voeg de custardpoeder samen met de helft van de melk bij dit mengsel en roer goed door. Breng de rest van de melk samen met de suiker in een pannetje aan de kook. Voeg de kokende melk bij het custardmengsel en roer dit met een garde goed door.

Giet het mengsel terug in de pan en zet weer op het vuur. Laat het op laag vuur zachtjes doorkoken. Langzaamaan wordt het mengsel steeds dikker. Als het eenmaal dik wordt kan het snel gaan dus blijf er wel bij. Laat het doorkoken tot een dikke vla ontstaat.

Giet de room in een schaal of diep bord en dek af met huishoudfolie. Zorg er voor dat het folie de room raakt. Hierdoor voorkom je dat er een vel op de room ontstaat. Laat de room afkoelen in de koelkast.

Het bereiden van de tompoucen: 
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en prik er met een vork gaatjes in. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier. Bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin. Laat het hierna afkoelen.

Meng de poedersuiker met warm water, roer dit door. Bepaal of je het mengsel te dun of te dik vind en voeg eventueel wat meer poedersuiker (zodat het dikker wordt) of water toe (zodat het slapper wordt). Verdeel de muisjes over een schaaltje of bord. Bestrijk 8 gebakken stukjes bladerdeeg met het glazuur (met een kwastje of lepeltje). Bestrooi het glazuur met muisjes en laat dit opstijven.

Het opbouwen van de tompoucen:
Verdeel over 8 stukjes krokante bladerdeeg de gele room. Leg hier de stukjes bladerdeeg die met glazuur en muisjes zijn besmeerd op.

Tip: Bewaar de tompouches in de koelkast. Als je de tompuces langer dan een dag bewaard wordt het bladerdeeg slapper. In dat geval kun je het bladerdeeg beter buiten de koelkast bewaren en vlak voor het serveren de gele room toevoegen en de tompouce opbouwen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op