Spinazieomelet met zalm

Spinazie omelet

Hou je vandaag een makkelijke maandag? Zet dan deze spinazieomelet met zalm op tafel! En als je dit liever op een makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag eet mag dat natuurlijk ook.

Dit gerecht is bijna te simpel om te delen, en de foto is ook niet zo mooi geworden. Maar vooral J vond dit zo ontzettend lekker dat ik hem van hem zeker op de site moet zetten. Dus bij deze!

Verse spinazie is een van de groenten die zeer regelmatig in mijn boodschappenkarretje belanden. Het is altijd lekker en we weten er altijd weer iets lekkers mee te maken. Deze keer gingen we voor een goed gevulde spinazieomelet met zalm. Een complete maaltijd die binnen no time op tafel staat. Als dat niet makkelijk (en lekker) is…

Omelet met spinazie en zalm

Spinazieomelet met zalm

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 3 aardappelen (gemiddeld formaat)
  • 3 handen verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 verse zalmfilet
  • 4 eieren
  • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook ze 10 minuutjes voor en giet ze hierna af. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak dit in een koekenpan lichtroze, medium gaar. Leg de zalm hierna apart en scheur in stukjes.

Snipper de ui en bak dit in een andere koekenpan met olie glazig. Voeg de spinazie er bij en bak mee zodat het slinkt.

Breek de eieren en roer dit door elkaar. Verdeel 1/3 van het eimengsel in een koekenpan (bijv dezelfde pan als waar je de zalm in gebakken hebt). Verdeel hierover de aardappelschijfjes, gebakken spinazie en zalm. Verdeel hierover het overgebleven eimengsel. Bak de omelet 10 minuutjes op zacht vuur. Zet de koekenpan hierna nog even in de oven (oven op 180 ºC) zodat de bovenkant van de omelet ook mooi stolt.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bas says

    Staat voor morgen op het menu! Vraag: gebruik je een speciale koekenpan die ook in de oven kan? Ben bang namelijk dat het handvat gaat smelten als ik de pan in de oven zet…

    • Brenda Kookt says

      Ik moet eerlijk zeggend at ik een normale koekenpan heb gebruikt. Mijn handvat is gelukkig niet gesmolten ;) Maar met een deksel op de pan kom je ook een heel eind. Ook kun je proberen de omelet om te draaien, maar dat vond ik tricky.

      • Bas says

        Gelukkig maar! Ik ga het wel met deksel proberen..dan loop ik in ieder geval geen risico..haha.. ;-)

        • Joyce says

          Ik heb een normale tefal koekepan en deze heeft een handvat met bakeliet, deze kan tot 225gr. in de oven.

          • Brenda Kookt says

            Dat is handig! :)

  2. els wemmers says

    klinkt erg lekker, alleen heb ik geen koekenpan die in de oven kan, kan ik dit
    oplossen met de deksel er op te doen?

  3. Joyce says

    Mmm…. heb gisteren de omelet gemaakt met gerookte zalm die nog in de koelkast lag.
    Makkelijk en heerlijk!