Salade van jonge boerenkool

boerenkoolsalade

Voor het blog krijg ik veel dingen opgestuurd. Lekkere nieuwe dingen die ik graag wil proberen. Omdat het zo veel is kan ik niet overal over schrijven. Maar vaak vind ik het leuk om iets te verwerken in een recept. Zoals de jonge boerenkool van Vezet (verkrijgbaar bij Albert Heijn) die ik laatst ontving.

Dit is boerenkool die bedoeld is om rauw te eten, en dus niet gekookt met een rookworst. Het leek me leuk om dit eens te proberen. Ik moest wel een beetje wennen aan de rauwe jonge boerenkool. De smaak is aards, en vergeleken bij sla nadrukkelijk aanwezig. Zeker als je het zo vanuit de zak in je mond stopt. Door de verse jonge boerenkool te combineren met andere sterke smaken wordt de aardse smaak van de boerenkool milder. Lekkerder wat mij betreft.

De jonge boerenkool mengde ik met gebakken spek, zongedroogde tomaat en oud kaas. Zo ontstond er een lekkere salade die je kunt eten als bijgerecht. Als maaltijdsalade vond ik hem iets te heftig qua smaken.

Tip: als je het mengt met bijvoorbeeld een andere (minder overheersende) slasoort kun je dit ook prima als maaltijdsalade eten.

Salade van boerenkool met spek en kaas

Salade van jonge boerenkool

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram jonge boerenkool
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 theelepels zongedroogde tomaat
  • oude kaas snippers
  • croutons (zelf gemaakt aan de hand van bijvoorbeeld dit recept) let op maak de croutons niet te zout
  • 2 eetlepels yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • peper

Bereiding

Bak de spek in een droge koekenpan om en om krokant en breek of snijd in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Meng de yoghurt met citroen en peper en roer dit door de jonge boerenkool. Voeg de stukjes spek en zongedroogde tomaat toe. Bestrooi de salade van jonge boerenkool tot slot met kaassnippers en knapperige croutons.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Arjette says

    Hoi hoi,
    wij waren van de zomer op vakantie in Canada en daar hadden ze zakken sla met boerenkool, schijfjes spruiten, rode kool en witte kool…. eerst dacht ik: nou, weet niet of dat wel lekker is maar er ging een heerlijke dressing overheen, pompoenpitjes en cranberries, wat er allemaal ook bij zat in aparte zakjes, zelf nog uitje, eitje, tomaatje en druiven er door gedaan en het was heerlijk!!!!!!
    Grappig hoor, die wintergroentes rauw in een salade, niet mijn eerste keus maar errrruuugggg lekker!

    groetjes Arjette.