Report: op stap met Vinnies bij MAMA Bakery

Vinnies Deli en MAMA bakery 19

Het leven van een foodblogger is soms zo ontzettend fijn. Ik mag namelijk altijd (ongegeneerd) lekker koken (en eten) omdat ik als excuus heb dat ik voor jullie nieuwe recepten moet testen, nieuwe producten mag proeven en op bezoek mag bij toffe inspirerende bedrijven.

Vakmensen met passie voor ambacht en het product, daar kan ik uren naar kijken en luisteren. Eerder deze maand namen de mannen van Vinnies Deli in Amsterdam mij samen met lieve blogvriendinnetjes Pauline, Sabine en Monique mee naar de bakkerij waar hun brood vandaan komt. Bij ambachtelijke bakkerij MAMA Bakery kregen we een rondleiding door de bakkerij, gevolgd door een proeverij van gerechten van Vinnies in het zonnetje. Ik kan slechtere manieren bedenken om de vrijdagmiddag te spenderen.. ;)

Kijk mee naar de plaatjes van deze heerlijke middag: (plus een beetje tekst ;))
De prachtige foto’s zijn genomen door Emma Peijnenburg

Vinnies Deli en MAMA bakery 05

Vinnies Deli en MAMA bakery 18  Vinnies Deli en MAMA bakery 06

Vinnies Deli en MAMA bakery 17

Over Vinnies heb ik jullie eerder verteld (klik hier om het artikel te lezen), hier kun je terecht voor de lekkerste ontbijtjes en lunches van Amsterdam. Het leek Vincent en Jules een goed idee om ons mee te nemen naar de oorsprong van hun brood, naar MAMA bakery. Ik kan je zeggen, dat vonden wij een heel erg goed idee..!

MAMA bakery is een prachtige onderneming met een mooi verhaal. De eigenaar, Karel, begon MAMA bakery 3,5 jaar geleden in zijn eigen keukentje thuis. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een hoogstaande kwalitatieve bakkerij met maar liefst 16 medewerkers.

MAMA bakery neemt de tijd voor de processen die komen kijken bij het bakken van brood. Hierdoor is de smaakontwikkeling van het brood optimaal, en dat proef je. Zo wordt voor zowel het malen, kneden als bakken de tijd genomen. Er wordt zo min mogelijk machinaal gewerkt en uitsluitend met Hollandse steengemalen biologisch meel zonder toevoegingen. Het resultaat is brood met een eigen rijke smaak. De ambachtelijke broden worden niet voor niets geserveerd bij 55 hoogwaarde zaken rondom Amsterdam, waaronder zelfs sterrenrestaurants.

Na de rondleiding door de bakkerij werden er op het terras heerlijke gerechtjes van Vinnies Deli geserveerd.

Vinnies Deli en MAMA bakery 01

Vinnies Deli en MAMA bakery 15

Vinnies Deli en MAMA bakery 03

Vinnies Deli en MAMA bakery 16

Vinnies Deli en MAMA bakery 07

Vinnies Deli en MAMA bakery 11

Vinnies Deli en MAMA bakery 14

Zie je ons genieten? We aten we onder andere toast met bloemkoolcrème, ham en koffievinaigrette en toast met kaas en groene tomatenchutney. Een kommetje gerookte maissoep met preibrood van de barbecue en baba Ghanoush. En we sloten de gezellige middag af met super lekkere taartjes zonder suiker, lactose en gluten. De taartjes zijn gloednieuw, en nog nergens verkrijgbaar. Maar daar komt vast verandering in, ze zijn namelijk helemaal goed gekeurd. Natuurlijk heb ik alle verschillende taartjes geproefd. Als je het doet moet je het goed doen toch?

De toast met bloemkoolcrème was mijn favoriete gerechtje, heel tof om te zien dat dit ook met bloemkool kan. En dit staat ook bij Vinnies op de kaart. Maar alle andere gerechten waren ook heerlijk. En de taartjes waren gluten- en suikervrij maar dat proefde je echt niet. Heerlijke zoete taartjes. Wie weet kom je deze taartjes binnenkort tegen bij Vinnies of een van de andere restaurants.

Klik hier voor meer informatie over Vinnies Deli, loop zeker eens binnen als je in de buurt van de Haarlemmerstraat of Nieuwerzijdse kolk bent. En neem ook eens een kijkje bij MAMA bakery, hier is het ambachtelijke brood ook voor particulieren te koop én binnenkort kun je er zelfs plaatsnemen op het terras.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Angelina says

    Wat een leuk verslag en prachtige foto’s! Je ziet er goed uit meid! X