Ga naar de inhoud

Bruschetta met perzik en serranoham (glutenvrij)

Gesponsord bericht Een van mijn favo hapjes in de zomer is bruschetta. Vandaag heb ik een heerlijke zomerse variant, namelijk met perzik en serranoham. Een lekker fris hapje dat deze zomer zeker nog van pas komt. Deze bruschetta is een beetje speciaal, hij is namelijk glutenvrij. Voor deze smaakvolle bruschetta’s heb ik glutenvrij brood gebruikt.
Delen op

Bruschetta met perzik en serranoham (glutenvrij)

Glutenvrije bruschetta met perzik en serranoham

Gesponsord bericht

Een van mijn favo hapjes in de zomer is bruschetta. Vandaag heb ik een heerlijke zomerse variant, namelijk met perzik en serranoham. Een lekker fris hapje dat deze zomer zeker nog van pas komt. Deze bruschetta is een beetje speciaal, hij is namelijk glutenvrij.

Voor deze smaakvolle bruschetta’s heb ik glutenvrij brood gebruikt. Persoonlijk eet ik wel gluten, ik heb er geen last van en ik houd ontzettend van brood (en koekjes enzo).

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat mensen klachten krijgen na het eten van gluten. Sommige klachten zijn direct merkbaar zoals hoofdpijn, misselijkheid en buikpijn en diarree. Ook komt het voor dat vermoeidheid, concentratiestoornissen en depressies een relatie met gluten hebben. Daarom is het maar goed dat er steeds meer glutenvrije producten verkrijgbaar zijn.

Bruschetta met perzik en serranoham

Schär is de marktleider voor glutenvrije voeding is ons land. De gele verpakkingen ben je vast al eens tegengekomen in de supermarkt. Naast glutenvrij brood heeft Schär een groot assortiment met andere glutenvrije producten, onder andere muesli, crackers en wraps. Maar ook glutenvrije pizza, pasta’s, meelmixen en koekjes. Ideaal als je glutenvrij wilt koken, zo kun je ook gewoon pasta, pizza en crackers eten.

De glutenvrije chocoladekoekjes van Schär kan ik je persoonlijk aanbevelen. Ze zijn minstens net zo lekker als de gewone chocoladekoekjes. Nu snel door naar het recept, de bruschetta’s met perzik en serranoham. Een lekker hapje als amuse of als snack bij de borrel.

Bruschetta met perzik

Bruschetta met perzik en serranoham

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 bruschetta’s:

  • 4 sneden Schär Classic brood (of ander brood)
  • olijfolie
  • teentje knoflook
  • 2 perziken
  • 4 eetlepels ricotta
  • 4 plakjes serranoham
  • honing
  • peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Besmeer de sneetjes brood met olijfolie. Grill deze 10 minuten in de oven tot de broodjes mooi krokant zijn.

Schil de perzik en snijd in mootjes. Grill de stukjes perzik in een warme grillpan zodat ze warm worden en mooie grillstrepen krijgen.

Halveer de teen knoflook over de lengte en wrijf de snijkant over de gegrilde broodjes. Het knoflookaroma trekt zo in de broodjes.

Besmeer de broodjes met een eetlepel ricotta. Scheur de serranoham in stukjes en verdeel dit over de ricotta. Beleg de broodjes met gegrilde perzik en verdeel er een klein beetje honing over. Maak af met verse peper van de molen en serveer de bruschetta’s lauw-warm.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

 

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op