Couscous met avocado en spek

Salade met couscous, avocado en spek

Deze zomer ben ik van de salades. En dan niet als avondmaaltijd, maar lekker bij de lunch. Hiermee kun je lekker variëren, en op warme dagen is het lekker fris.

Van alle salades die ik de afgelopen tijd heb gegeten is dit toch wel mijn favoriet. Een salade met couscous, spinazie, avocado en heerlijk krokant spek.

Niet bepaald een skinny salade, maar dat moet soms kunnen toch? Hij is namelijk wel heel erg lekker, een salade van couscous met avocado en spek.

De salade is aan de vette kant, maar dit is een mooie combi van goede vetten van de avocado en iets minder goede vetten van de gebakken spek. Het draait om balans hé? En de spek is té lekker om niet toe te voegen. Dus ik zou het gewoon doen.

 

Salade met avocado en spek

Couscous met avocado en gebakken spek

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 120 gram couscous
 • 2 handen sla (ik nam een mix van verse spinazie en gemengde sla)
 • 5 plakjes ontbijtspek
 • 1 avocado
 • 2 eetlepels verse geitenkaas (verbrokkeld)
 • 2 eetlepels pijnboompitjes
 • 2 plukjes tuinkers
 • peper en zout
 • scheutje olijfolie
 • mango azijn (ik gebruik deze, maar een andere frisse azijn smaakt hier ook heel goed bij)

Bereiding:

Wel de couscous 10 minuten afgedekt in gekookt water (tot de couscous net onder staat). Bak de plakjes ontbijtspek in een koekenpan krokant door aan beide kanten om en om te bakken. Rooster de pijnboompitjes in een andere droge koekenpan en scheur of snijd in stukjes. Snijd de avocado in blokjes.

Breng de gewelde couscous op smaak met peper en zout en een scheutje mango azijn. Meng ook een beetje olijfolie door de couscous.

Meng de couscous met de slamix en verdeel dit over de borden. Verdeel vervolgens de avocado en gebakken spek over de borden en bestrooi met pijnboompitjes en verse geitenkaas. Maak het af met een plukje tuinkers.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. danielle says

  hoi brenda.de couscoussalade met avocado en spek heb ik net gemaakt.heerlijk!! ik heb alleen problemen met de couscous.dat zijn echt brokjes geworden.is er dan teveel of teveel water gebruikt?

  • Brenda Kookt says

   Hoi Danielle, ik vermoed dat je dan net te weinig water hebt gebruikt.

 2. Manon says

  Hoi Brenda,

  Dit was een heerlijke salade, volgende keer doe ik wat buillion bij de couscous om hem net wat meer smaak te geven. Verder was hij heerlijk!

 3. Fran says

  Ik heb dit vandaag als lunch gegeten. Heb onlangs mango azijn gekocht dus kon het mooi gebruiken. Het was erg lekker en daar ik 2 porties couscous had gemaakt, komt het morgen nog een keer terug als lunch.