Ga naar de inhoud

Panzanella in een broodje

Genieten jullie ook zo van deze zomer? Ik vind het heerlijk dat we toch vaak (tussen de buien door) buiten kunnen zitten en heerlijk buiten kunnen eten. Voor mij is dat echt genieten. Een kleine 2 weken geleden aten we dit gerecht, panzanella in een broodje. Heel erg simpel, maar ook super lekker. Tijd om
Delen op

Panzanella in een broodje

Panzanella in een broodje

Genieten jullie ook zo van deze zomer? Ik vind het heerlijk dat we toch vaak (tussen de buien door) buiten kunnen zitten en heerlijk buiten kunnen eten. Voor mij is dat echt genieten. Een kleine 2 weken geleden aten we dit gerecht, panzanella in een broodje. Heel erg simpel, maar ook super lekker. Tijd om dit recept met jullie te delen!

Panzanella ie een Italiaans gerecht, een broodsalade met restjes brood met tomaat en basilicum. Omdat je pure smaken en verse ingrediënten gebruikt heb je weinig nodig om het lekker te maken.

Eerder deelde ik een Toscaanse variant (klik) en een warme variant (klik) voor de minder warme dagen. Deze keer heb ik weer een panzanella gemaakt, maar deze keer in een broodje. Extra leuk! Zo kun je het bijvoorbeeld presenteren bij een buffet.

Panzanella

 

Panzanella in een broodje

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 verse kaiserbollen
  • bol mozzarella
  • 3 tomaten
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 rode ui
  • teen knoflook
  • hand verse basilicum
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • witte wijn azijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd een kapje van de kaiserbollen en hol de bollen uit zodat er een kommetje ontstaat. Besprenkel de uitgeholde kaiserbollen met olijfolie en bestrooi met een klein beetje zout. Breek of snijd het brood dat je het uitgehold in stukjes en meng dit met een beetje olijfolie. Bak de bolletjes en de stukjes brood 5 tot 10 minuten in de oven zodat ze mooi krokant worden.

Snijd de tomaten in blokjes, mozzarella en de rode ui in stukjes en de kappertjes fijn.  Meng dit alles door elkaar en meng met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en een klein scheutje witte wijn azijn. Voeg de krokant gebakken stukjes brood ook toe.

Vul de kaiserbollen met het panzanella mengsel en serveer direct.

Tip: gebruik je liever afbak bolletjes? Bak de bollen in dat geval langer voor, voordat je ze gaat uithollen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op