Aardappelsalade met spek

Aardappelsalade

Een aardappelsalade klinkt misschien saai en iets wat vooral in de 80’s werd gegeten, maar dat is het niet. Je kunt er juist alle kanten mee op. Ook in 2015 ;) En voor echte AVG-lovers die geen genoeg kunnen krijgen van aardappelen (zoals ik zelf) is het eigenlijk ideaal, zeker met een mooie dag.

Misschien is het je opgevallen dat ik de laatste tijd regelmatig een gerecht met gebakken spek plaats? Ook in deze salade heb ik weer krokant spek toegevoegd, het maakt het geheel net ietsje lekkerder. Door komkommer toe te voegen is de salade extra fris.

Lekker als lunch of makkelijke maaltijd, maar ook als bijgerecht bij de barbecue. Een aardappelsalade komt eigenlijk altijd van pas. Toch?

Salade met aardappel

 Aardappelsalade met spek

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram krieltjes in de schil
  • 4 plakken gerookt spek
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaat
  • halve komkommer
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 eetlepels dikke yoghurt (of mayonaise of crème fraîche)
  • scheutje citroensap
  • peper

Bereiding

Was de krieltjes en kook ze 8 minuten voor zodat ze beetgaar zijn, maar niet te zacht. Giet de krieltjes af en laat ze even uitstomen en afkoelen.

Bak het spek in een droge koekenpan krokant en breek in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes en kappertjes fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in stukjes.

Meng in een kommetje de yoghurt met citroensap en peper en roer dit door de aardappeltjes. Voeg tot slot de gebakken spekjes, zongedroogde tomaatjes, kappertje en komkommer toe.

 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bas says

    Hi Brenda, ziet er heerlijk uit! Gaan we zeker uitproberen! Heb al diverse recepten van je blog gemaakt. Ga vooral door met het plaatsen van lekkere recepten!

  2. Bernd says

    Ik heb hem net gemaakt, maar dan met spekblokjes. Ook had ik nog wat gegrilde paprika in een pot staan en ik heb er ook nog gerookte kip doorheen gedaan. Door de dressing nog een teentje knoflook geperst. Ik ben zeer benieuwd, maar het ziet er nu al heerlijk uit.