Ga naar de inhoud

Tzatziki

Een fris smeerseltje dat met mooie dagen zeker van pas komt: Griekse Tzatziki! Laatst volgde ik met collega’s een workshop Mediterraanse tapas. Een van de gerechten die we maakten was Tzatziki. Meteen deed dit me denken aan onze vakantie vorig jaar op Zakynthos. Daar heb ik ontzettend van dit smeerseltje genoten. In Griekenland smaakt dat
Delen op

Tzatziki

Tzatziki maken

Een fris smeerseltje dat met mooie dagen zeker van pas komt: Griekse Tzatziki!

Laatst volgde ik met collega’s een workshop Mediterraanse tapas. Een van de gerechten die we maakten was Tzatziki. Meteen deed dit me denken aan onze vakantie vorig jaar op Zakynthos. Daar heb ik ontzettend van dit smeerseltje genoten. In Griekenland smaakt dat natuurlijk extra lekker.

Maar daarna had ik het nooit meer gegeten, tot de workshop. Thuis ben ik inmiddels Tzatziki verslaafd, zeker met de mooie warme dagen. Lekker op een stokbroodje, of bijvoorbeeld bij gegrilde groenten zoals aubergine of courgette.

Een basisrecept voor Tzatziki mocht daarom zeker niet ontbreken op Brenda Kookt. Bij deze 🙂

Yoghurt dip

Tzatziki

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • halve komkommer
  • 2 takjes munt
  • teentje knoflook
  • halve eetlepel citroensap
  • peper en zout

Bereiding:

Laat de yoghurt even uitlekken in een zeef (ongeveer een uur) zodat het vocht er uit trekt.

Schil de komkomer en halveer het in de lengte. Schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp en knijp het overtollige vocht uit de geraspte komkommer.

Snijd de munt fijn en pers de knoflook uit. Meng de uitgelekte yoghurt met de geraspte komkommer, fijngesneden munt, geperste knoflook en een beetje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de Tzatziki als smeersel op stokbrood, bij gegrilde groenten of als frisse dipsaus.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

1 reactie

Nettie

Tzatziki is inderdaad heerlijk. Mocht je niet zo van munt houden, het wordt ook vaak gemaakt met dille. Dit ligt ook een beetje aan de streek. Ikzelf prefereer dille. En 1 teentje knoflook? Beetje weinig maar dat is naar smaak haha. Wat ik mis is de olijfolie. Een scheutje mooie Griekse extra virgine olijfolie hoort er echt in. TIP. Komkommer uitknijpen met een pureeknijper. Dan wordt je tzatziki niet zo vochtig.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op