Pasta Carbonara

Pasta carbonara

Toen ik vorige week op Facebook een foto van deze pasta carbonara plaatste waren er veel van jullie benieuwd naar het recept. Dus bij deze deel ik hem, het receptje voor pasta carbonara. En deze is zwangerproof!

Pasta carbonara wordt traditioneel gemaakt met spek, kaas en een eidooier. De eidooier stolt wanneer het in contact komt met de warme pasta. Dat is super lekker, maar niet iedereen kan en wil dat eten. Voor (jonge) kinderen en zwangeren is het niet altijd aan te raden. Het ei stolt wel, maar persoonlijk vind ik het toch een beetje tricky. De dooier wordt niet helemaal doorgekookt. Daarom is dit recept voor pasta carbonara met een sausje van kookroom ideaal.

Dit gerecht is super simpel, echt zo’n receptje dat je snel in elkaar draait na een dag werken. Mijn zusje kookt dit regelmatig, het is één van hun favoriete recepten. Omdat ik het nog nooit had gegeten leek het me leuk dit ook een keer te maken. En het was zo’n succes (zelfs de man die het liefst alleen pasta met rode saus eet vond het geslaagd) dat het niet mag ontbreken op Brenda Kookt. Staat deze pasta carbonara straks ook regelmatig bij jou op tafel?

Pasta Carbonara zonder ei

Pasta Carbonara

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ongeveer 180 gram gedroogde tagliatelle
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • scheutje kookroom
  • 100 gram spekjes
  • oude geraspte kaas
  • peper

Bereiding

Kook de tagliatelle beetgaar.

Snijd de ui en prei in halve ringen, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de prei. Bak de champignons even mee. Breng op smaak met peper en laat het even bakken. Voeg een scheutje kookroom toe en verwarm dit mee.

Bak de spekjes in een andere koekenpan aan (zonder olie of boter). Voeg de aangebakken spekjes samen met de geraspte kaas bij het preimengsel. Laat dit even mee verwarmen, roer hierna de tagliatelle door het mengsel.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Riny says

    Hoi Brenda,
    Hier zat ik net op te wachten. Wat een heerlijk recept zonder rauwe eieren.
    Ik heb ivm coeliakie glutenvrije tagliatelle gekocht maar geen idee hoe ik een lekker sausje glutenvrij kan maken. Dankjewel Brenda voor t recept.
    Hoe ist met je zwangerschap? Je bent al aardig over de helft zeker? Groetjes en sterkte in de warmte…doeiii

  2. Bas says

    Ziet er lekker uit! Gaan we zeker proberen..alleen wel zonder de champignons, want dat wordt niet gegeten hier.. ;-)

  3. Bas says

    Spaghetti Carbonara is mijn ‘alltime favorite’ dus deze variatie vind ik erg leuk! Gaaf recept!

  4. Annemieke says

    Ik ben ook vooral van de pasta met rode saus dus dit vind ik zeker een poging waard :)

  5. Sheila says

    Hoi,

    Kwam via google op jouw site terecht. Was opzoek naar een pastarecept met spekjes. Net gemaakt en heerlijk. Zelfs de kinderen vonden het lekker en die zijn altijd kieskeurig. Ga de rest van jouw site eens bekijken en kom vast nog meer lekkere recepten tegen.

    Groetjes, Sheila

  6. Simone says

    Ik vind het ontzettend verbazingwekkend dat er toch altijd weer een andere manier is om een bepaald gerecht te bereiden. Wat een creativiteit. Deze lijkt me super lekker. Op Pinterst dus! ;-)

  7. Lot says

    Ik deed er vaak een heel ei in losgeroerd met room en liet dat helemaal stollen. Vond dat lekkerder, dus dat kan ook.

    Als je geen varkensvlees wilt, kan het ook met reepjes nori, ook wat zoutig, zelf uitgevonden, 20 jaar geleden was internet nog niet zo thuis beschikbaar.

  8. Amanda says

    Ik heb het net gemaakt, omdat ik op zoek was naar een recept met kookroom. Ik zocht tussen de foodbloggers die ik volg en kwam dit recept tegen. Het is een erg lekker recept en ga het zeker vaker maken. Bedankt Brenda!

  9. Saskia says

    Deze pasta Carbonara met room en champignons is zeker geen Pasta Carbonara. Daar hoort alleen ei, buikspek en versgeraspte Parmezaanse kaas in.

    • Tom says

      Aangezien je op de verbeter toer gaat, ga ik dat ook. Moet Pecorino Romano in en eigenlijk gerijpte varkenswang “Guanciale” (Maar dat is lastig te krijgen in sommige plaatsen hier in Nederland).

  10. Lotte says

    Hallo Brenda,
    De pasta carbonara was heerlijk! Maar ik heb even een vraag, kookroom bevat een paar foute e nummers ,en deze eet ik liever niet, kan ik de kookroom ook vervangen door gewone slagroom?

  11. Susan says

    Het was heerlijk!! Man en kind hebben ook genoten:)
    Ik heb 500 gram broccoli en extra champignons toegevoegd( 250 gram totaal) om aan onze dagelijkse groenten te komen en was een lekkere combinatie!