Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Blueberry Cheesecake Bars

10 juli, 2015 | DOOR Brenda Kookt | 25 REACTIES

Blueberry Cheesecake Bars

Ook op een mooie zomerdag heb je vast een keer zin om iets lekkers te bakken. Deze Blueberry Cheesecake Bars kan ik jullie van harte aanbevelen!

Als we met mooi weer naar het strandje gaan of gaan varen vind ik het leuk om iets lekkers te maken. Ik ben er een voorstander van om allemaal iets kleins mee te nemen. Zo kun je allemaal genieten van lekkere hapjes, en hoeft niet één iemand heel erg lang in de keuken te staan.

Een paar weken geleden alweer maakte ik deze lekkere cheesecake bars voor op de boot. Ik wilde iets lekkers maken, iets dat echt bij een warme dag past. Daarom dacht ik aan iets van cheesecake met citroen. Ook had ik nog bosbessen in de koelkast staan en besloot ik dat het een cheesecake met bosbessen zou worden.

Via pinterest kwam ik een Amerikaans recept tegen die me uiteindelijk bij deze website bracht. Ik besloot niet moeilijk te doen en het gewoon na te maken, een schot in de roos! De Blueberry Cheesecake Bars zijn een topper! Zeker op een mooie zomerdag, maar als de zon niet schijnt komt hij speciaal naar voren wanneer je een hap uit deze zonnige bars neemt.

De vierkantjes hebben twee verschillende structuren. De bodem is vrij dik, dit lijkt wel een boterkoek. Daarop komt een frisse topping van citroen met bosbessen. Té lekker.

Cheesecake met bosbessen

Blueberry Cheesecake Bars

Ingrediënten voor 16 stuks

Voor de bodem

  • 300 ongezouten boter, op kamer temperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • schil van 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • zout

Voor de bosbessen vulling

  • 250 gram bosbessen
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • rasp van een halve citroen
  • sap van 1 citroen

Voor de roomkaasvulling

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram kristalsuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 2 eieren

Extra benodigd: een bakblik met een afmeting van 28 x 18 cm (brownievorm)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier

Mix de boter met de suiker en citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg hierna de bloem en een snuf zout toe en meng dit goed door elkaar. Verdeel het deeg over de bodem en druk het aan. Bak de bodem 20 minuten voor in de oven.

Voor de vulling: Meng de bosbessen met suiker, citroenrasp en -sap in een pannetje. Verwarm op medium vuur 5 tot 10 minuten. Zet het vuur hierna uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.

Voor de roomkaaslaag: Mix de roomkaas met suiker citroenrasp en vanille door elkaar. Voeg hierna een voor een de eieren er bij en mix dit goed door.

Verdeel de roomkaasmengsel over de bodem. Verdeel hierover de bosbessen met het vocht in het pannetje (ik heb ongeveer 2/3 van het vocht gebruikt). Pak een mes en ga hiermee voorzichtig zigzaggend door het roomkaasmengsel. Zo ontstaat er een mooi patroontje op de roomkaaslaag.

Bak de cheesecake in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten gaar. Laat de cheesecke na het bakken afkoelen op het aanrecht. Plaats het hierna even in de koelkast zodat je het koud kunt serveren. Snijd de Cheesecake Bars in 16 stukken.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Blueberry Muffins a la StarbucksBlueberry Muffins a la Starbucks
  • Blueberry scones met citroenBlueberry scones met citroen
  • Vanille Cheesecake met RoodfruitcouilisVanille Cheesecake met Roodfruitcouilis
  • Tiramisu Philadelphia Cheesecake (VIDEO)Tiramisu Philadelphia Cheesecake (VIDEO)

Filed Under: Cake/Taart en Koekjes Tagged With: blueberry, bosbessen, Brenda Kookt, cheesecake, cheesecake bars, cheesecake met blueberry, cheesecake met bosbessen, hapje, recept, recept zomer, varen

<< Hartige cake met courgette en zalm van Smulpaapje
BBQ: Fetaspiesje >>

REACTIES

  1. Lotte says

    10 juli, 2015 at 07:49

    Woah lookin’ good! Ziet er echt fantastisch uit!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      10 juli, 2015 at 09:07

      Moet je voorstellen hoe goed het is als je een hapje neemt.. :)

      Beantwoorden
  2. Simone says

    10 juli, 2015 at 09:36

    Het ziet er altijd zo mooi en lekker uit. Helaas lust ik dit helemaal niet. Zo jammer! Maar aan de ene kant wel weer gezonder, haha. Ik geniet wel altijd van de prachtige foto’s. En het is wel een leuk idee om voor anderen te maken.

    Beantwoorden
  3. barbara says

    10 juli, 2015 at 14:03

    Ik heb helaas geen brownievorm (staat op verlanglijstje) dus denk dat ik deze in de springvorm ga maken, moet ook wel lukken denk ik. Ziet er namelijk echt super lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Samantha - Daily Pleasures says

    11 juli, 2015 at 16:13

    Zien er lekker uit en nog mooi ook!

    Beantwoorden
  5. Christel says

    13 juli, 2015 at 10:18

    Vrijdag meteen gemaakt en ze zijn zéér goed bevallen, zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      13 juli, 2015 at 10:34

      Wat leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan. Goed om te horen dat ze ook bij jullie in de smaak zijn gevallen :)

      Beantwoorden
  6. Karolijn says

    15 juli, 2015 at 13:45

    Heb hem gemaakt en ziet er heerlijk uit! Hoe lang kan je hem bewaren, en binnen of buiten de koelkast?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      15 juli, 2015 at 20:34

      Lekker!! In de koelkast kun je ze zeker 2 dagen bewaren

      Beantwoorden
      • Angela says

        18 juli, 2015 at 14:20

        Gisteren gemaakt maar ben bang dat ie hier de 2 dagen niet gaat halen. Wauw, wat is dit lekker zeg!!! Zalig, ga ik zeker vaker maken! Heb m in grote (24cm) ronde glazen taart vorm gemaakt. Vond brownievorm te klein en was bang dat de bodem anders te dik zou worden

        Beantwoorden
  7. Karolijn says

    20 juli, 2015 at 17:22

    Ja hij is echt heel lekker!! En heb hem ook in een taartvorm gemaakt en dat was prima. En in no-time op!

    Beantwoorden
  8. Judith says

    23 juli, 2015 at 12:36

    Gisteren deze bars gemaakt; ze zijn echt heerlijk! Echt van die repen die je achter elkaar opeet..:) Bedankt voor ‘t recept!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      23 juli, 2015 at 19:00

      Wat goed om te horen Judith :)

      Beantwoorden
  9. Annelies says

    25 juli, 2015 at 20:17

    Deze vandaag gemaakt en jeetje, wat is dit een geweldig lekker recept! Echt heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken

    Beantwoorden
  10. Anne-Marie says

    19 november, 2015 at 22:31

    Verrukkelijk !
    Echt heel erg lekker.
    Maak ik zeker nog een keer.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      21 november, 2015 at 09:17

      Super om te horen

      Beantwoorden
  11. Mejida says

    7 augustus, 2016 at 22:11

    Hoi Breda, ik heb de cake net gemaakt en het is echt onweerstaanbaar lekker! Enige minpuntje is dat de mijne heel plat en dun is gebleven, niet zo mooi fluffy als de jouwe… Weet jij misschien wat ik de volgende keer anders kan doen?

    Groetjes Mejida

    Beantwoorden
  12. Sandra says

    31 augustus, 2016 at 13:08

    Beste Brenda,

    Ik zou dit graag gaan maken, maar wat is vanille essence? Waar koop ik dit?

    Vriendelijke groeten,

    Sandra

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      31 augustus, 2016 at 14:05

      Vanille essence koop ik bijvoorbeeld bij Dille en Kamille. Maar je kunt het ook online bestellen. En anders kun je ook bij de supermarkt vanille aroma kopen.

      Beantwoorden
  13. Maartje says

    11 juli, 2017 at 12:33

    Ik wil deze gaan maken van het weekend en.nu staat dat de oven op 180 graden.moet.
    Ik ga ervan uit dat dit voor een.elektrische oven is.
    Ik heb een.hetelucht oven en.dan.moet de temperaatuur. Denk ik op 160 graden… klopt dit?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      12 juli, 2017 at 09:27

      Ik heb de heteluchtoven bij dit recept ook op 180C ingesteld.

      Beantwoorden
      • Maartje says

        12 juli, 2017 at 22:26

        Okay dan je wel brenda!
        Dan ga ik er vanuit dat dit goed is..

        Bedankt voor je reactie

        Beantwoorden
  14. Maartje says

    12 juli, 2017 at 22:23

    Ik heb een.hetelucht oven en.op hoeveel graden.moet ik dit dan zetten.
    Wil dit recept dit weekend gan maken.

    In.het recept staat dat je de oven.op 180 moet zetten maar ik ga ervan uit dat dit niet voor een hetelucht oven.is

    Gr maartje

    Beantwoorden
  15. Ingrid says

    22 oktober, 2017 at 11:55

    Heeft iemand dit recept al eens met diepvries bessen gemaakt?

    Beantwoorden
  16. Annie says

    17 november, 2017 at 16:23

    Hallo Brenda
    Vraag :kan ik voor dit recept ook kerssen uit pot gebruiken ?
    Hoor graag van je
    Groet

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Eenpansgerecht met rijst en kip
Pannenkoeken (basisrecept)
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie