BBQ: Kabeljauw en papilotte

Kabeljauwpakketje barbecue

Het lekkere (barbecue)weer schijnt nu toch écht in aantocht te zijn. Daarom deel ik weer een lekker barbecuereceptje met jullie. Deze keer gaan we voor vis! Kabeljauw en papillotte om precies te zijn!

Barbecuen hoeft niet moeilijk en ingewikkeld te zijn. Wel lekker. Een simpele manier om vis op de barbecue te bereiden is om het en papillotte te bereiden. Op deze manier bereid je de vis samen met een aantal smaakmakers in een pakketje van bakpapier. Lekker. Simpel. En lekker.

Ik ben voor kabeljauw met citroen, rozemarijn en tomaat gegaan. Drie simpele ingrediënten die het stukje vis een heerlijke frisse (zomerse?) smaak geven. Door het en papillotte te bereiden droog de vis niet uit en is het erg smaakvol. Ook voorkomt dit het aanbranden op de barbecue.

Kabeljauw en papilotte recept

Kabeljauw en papilotte

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 stuks:

  • 4 kabeljauwfilets
  • halve tomaat
  • halve citroen
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Extra benodigd 4 stukken bakpapier

Bereiding:

Snijd de citroen en tomaat in plakken. Vet de stukjes bakpapier licht in met olie.

Leg de kabeljauwfiles in het midden van de stukken bakpapier. Leg op ieder stuk kabeljauw een schijfje citroen, tomaat en een klein takje rozemarijn.

Vouw het bakpapier dicht door eerst de boven en onderkant te vouwen en deze samen nog een keer om te vouwen. Hierdoor blijft het pakketje mooi dicht. Vouw vervolgens de zijkanten naar het midden toe.

Verwarm de kabeljouwpakketjes ongeveer 15 tot 20 minuten op de warme barbecue.

Tip: dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Bak het in dat geval 20 minuten op 200 ºC. 

———————————————

Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Ellen says

    Mmm, zo lekker! Dit is ook één van mijn favorieten!

  2. Anne-Ruth Dekker says

    En papilotte is inderdaad echt een heerlijke manier om vis te eten. Thnx voor de reminder, ga het ook weer eens maken.